Declarații Sean Denison la conferința de presă de vineri (19.08)

Declarații Sean Denison la conferința de presă de vineri (19.08)

Sean Denison, pivotul echipei CSM CSU Oradea, a participat la prima conferință de presă organizată în noul sezon competițional. Canadianul, revenit la formația bihoreană după doi ani, a vorbit despre noua stagiune.

Ce anume te-a determinat să te întorci la Oradea?

Sunt mai multe motive. Echipa este în continuu progres. A devenit campioană și a crescut foarte mult. Îl cunosc pe antrenor, pe jucători, managementul și mediul. Mă întorc într-un loc în care mă simt confortabil. Este foarte plăcut pentru un jucător să aibă toate aceste aspecte la îndemână. Sunt mulțumit și fericit cu decizia de a mă întoarce la Oradea.

Vei avea nevoie de timp pentru readaptare la tot ce înseamnă CSM Oradea?

Cred că știu la ce mă înham, nu va fi nevoie de timp de readaptare. Sunt familiarizat cu tot ce înseamnă clubul, orașul și mediul. Singurul lucru care necesită timp este legat de acomodarea cu jucătorii cu care nu am mai colaborat. Din acest punct de vedere facem deja progrese, dar ele vor fi vizibile mai târziu.

Este Champions League cel mai înalt nivel baschetbalistic la care ai evoluat?

Da, se poate spune asta. Am jucat un sezon în prima ligă din Germania și unul în primul eșalon din Turcia. Ambele țări au echipe angrenate în Euroligă, însă ca întreg, Champions League este cu siguranță cea mai redutabilă competiție la care particip, deoarece aici există un nivel ridicat, uniform.

Ai urmărit baschetul românesc după ce ai plecat de la CSM?

Am urmărit cu atenție parcursul CSM-ului. Am fost în permanență la curent cu rezultatele și jocul echipei. Iar asta spune multe, deoarece sunt un tip care nu se uită la prea mult baschet în timpul liber.

Ai avut oferte de la alte cluburi din România?

Important este că sunt aici. Nimic altceva nu contează.

Ești puțin schimbat din punct de vedere fizic.

Da, urmez un program alimentar minuțios. Atunci când am plecat de la CSM aveam 108 kilograme, iar acum am între 103 și 104.

Vrei să urmezi parcursul lui Will Franklin? El a revenit la CSM Oradea din Polonia și a devenit campion.

(Râde) Dacă lucrurile în viață ar fi atât de ușoare ar fi tare bine. Cu siguranță e un vis și o ambiție de-a mea să fiu campion alături de CSM. În 2014 am fost aproape, ne-a lipsit o victorie. Sunt încrezător că putem să obținem titlul. Acesta e obiectvul nostru.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Denison