Declarații Șerban Sere la conferința de presă de marți (06.09)

Declarații Șerban Sere la conferința de presă de marți (06.09)

Șerban Sere, președintele CSM CSU Oradea, a participat la o conferință de presă premergător turneului memorial Antonio Alexe, eveniment ajuns la ediția a 7-a. Oficialul campioanei României a vorbit despre situația actuală a secției de baschet, a prefațat turneul pe care roș-albaștrii îl vor găzdui, a prezentat noul echipament și sponsorul tehnic, respectiv despre acțiunea caritabilă care se va desfășura pe tot parcursul turneului.

“Urmează memorialul Antonio Alexe. Este un eveniment pe care am încercat să îl îmbunătățim de la un an la altul prin numele echipelor participante. În trecut i-am avut invitați pe Szolnok, unul dintre cele mai mari nume din Europa de Est, respectiv reprezentante ale Ligii Adriatice, precum Metalac Valjevo sau MZT Skopje.

În acest an, pe lângă Stal Ostrow din Polonia, am invitat un nume care nu cred că necesită niciun fel de recomandare. Este o echipă cu experiență în Euroligă, competiție pe care a câștigat-o o dată, iar recent a participat la Final Four-ul acestei întreceri. Este vorba despre Partizan Belgrad. Potrivit informațiilor noastre, această echipă vine la Oradea cu întreg lotul de jucători. Similar nouă, pentru echipele participante la memorial, acesta este unul dintre ultimele teste înaintea începerii sezonului competițional.

Partizan are în componență un jucător care a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio. Alături de el evoluează o serie de alți jucători consacrați. În lot se află și Stefan Pot, fost jucător la Ploiești. În schimb, Stal Ostrow are în componență trei foști jucători în Liga Națională – Aaron Johnson (ex-Craiova), Porter Troupe (Târgu-Jiu și Steaua), respectiv Hristo Nikolov (Cluj, Steaua și Timișoara).”

În ceea ce privește echipa orădeană, domnul Sere a precizat:

“Jocurile de la turneul nostru vor fi ultimele de pregătire, chiar dacă ele sunt primele în fața minunatului public orădean. Echipa a participat la alte două turnee, evenimente găzduite la Sibiu și Tîrgu Mureș. Din păcate nu au fost cele mai bune teste pentru noi. Adversarii noștri au întâmpinat anumite probleme de efectiv, astfel încât jocurile pe care echipa noastră le-a disputat până la această oră nu sunt cele mai elocvente și nu mă refer neapărat la rezultate, cât mai ales la joc și la provocarea pe care un meci amical a cărui soartă este decisă din primele minute o poate reprezenta, în mod perfect justificat, pentru niște jucători profesioniști cu experiență, care au automatisme și înțeleg ce se petrece în jurul lor, astfel încât se întrebuințează cât este strict necesar.

Ne-am fi dorit să supunem echipa la teste mai solide, însă cred că turneul de la Oradea va reprezenta o bună oportunitate în acest sens. Este limpede că mai avem foarte multe lucruri de pus la punct. Nu ascundem acest lucru, dar este cert că ne propunem să fim la un nivel cât mai bun la startul oficial al sezonului.

Avem și noi probleme medicale. Andrei Mandache și Rareș Pașca sunt în recuperare, însă există șanse mici ca ei să evolueze la turneul memorial. Ambii sunt incerți pentru SuperCupa României. Depunem eforturi pentru a-i avea cât mai repede în programul echipei.”

Bellotto1

Președintele CSM CSU Oradea a prezentat noul partener tehnic al echipei de baschet – compania Bellotto.

“Compania Bellotto este noul sponsor tehnic al echipei de baschet. Am ajuns la un acord cu privire la modalitatea de furnizare a echipamentului, Bellotto urmând să ne furnizeze produsele sub formă de sponsorizare. Este vorba despre o colaborare care se va întinde pe parcursul următorilor patru ani, în valoare totală de aproximativ 60.000 euro.

Am ales acest partener, în primul rând pentru că Bellotto are o vastă experiență în producția de echipament sportiv. Este adevărat că sunt specializați pe ciclism. Un alt argument constă în faptul că suntem tentați să promovăm brandurile românești. Mai mult, Bellotto are sediul central la Marghita, adică în județul Bihor. Este o mândrie pentru noi să ne asociem numele de un brand local, unul consacrat în propriul domeniu de activitate. Doresc să îi mulțumesc domnului director Salamon Alexandru, pentru interesul și deschiderea afișate față de acest parteneriat.”

Despre interesul manifestat de public față de echipă:

“Până la această oră am vândut aproximativ 700 de abonamente. Asta în condițiile în care pe parcursul sezonului trecut am avut aproximativ 200. Acest lucru mă încântă, deoarece orădenii au dat dovadă de atașament față de echipa noastră. Am vândut abonamente tuturor categoriilor de vârstă, având persoane minore, adulte, de vârsta a 2-a și a 3-a, iar acest lucru îmi arată că baschetul și CSM Oradea atrag public din toate categoriile. Abonamente se pot face în continuare, la sediul clubului, după programul anunțat pe site-ul oficial.”

Oficialul CSM-ului a făcut referire la acțiunea caritabilă în jurul căreia se va desfășura turneul memorial Antonio Alexe.

“Turneul memorial Antonio Alexe din acest an va avea și un scop caritabil. Este vorba despre Andreas Dominic. Un copil pe care CSM Oradea l-a mai ajutat și în trecut. Este un copil care suferă de dipareză mixtă de la naștere. El a urmat o serie de tratamente medicale de când este pe lume. Îi admir familia pentru devotament și pentru că în toți acești ani a depus eforturi supraomenești pentru a-l ajuta pe Andreas Dominic. Se pare că tratamentele încep să dea roade și cu ajutorul nostru, al celor care vom participa la turneul memorial Antonio Alexe, sper că vom putea să îl ajutăm să meargă la Barcelona, acolo unde ar urma să facă noi proceduri care să-i îmbunătățească starea de sănătate.

Toți banii strânși în urnele amplasate în incinta Arenei Antonio Alexe pe parcursul celor trei zile ale turneului vor fi donați în scopul tratementelor pe care le va urma Andreas Dominic. Consider că este un gest mic comparativ cu lupta pe care acest copil o duce necontenit de la naștere.”

Comentarii

comments

Attachment

Bellotto1 Sere