Declarații Șerban Sere la conferința de presă de vineri (19.08)

Declarații Șerban Sere la conferința de presă de vineri (19.08)

Șerban Sere, președintele CSM Oradea, a participat la o conferință de presă în organizarea secției de baschet. În cadrul acesteia, conducătorului clubului a făcut precizări cu privire la noul sezon competițional și a răspuns întrebărilor venite din partea jurnaliștilor.

“Ne aflăm în fața unui nou sezon competițional. Știm că așteptările sunt foarte mari din partea orădenilor. Totodată, aceleași așteptări le are toată lumea din cadrul clubului nostru. Avem obiective îndrăznețe și în acest sezon. Așa cum am familiarizat iubitorii baschetului din oraș, ne propunem performanță în continuare.

Avem un nucleu de 14 jucători. Pe lângă jucătorii din sezonul precedent, cei pe care i-am prezentat la reunire – Branko Mirkovic și Muhamed Pasalic, respectiv cei prezentați în cadrul acestei conferințe de presă – Titus Nicoară, Zarko Comagic și Sean Denison, l-am cooptat în lotul de jucători pe Dani Tămășdan, un tânăr orădean.

Suntem angrenați în foarte multe competiții. De aceea am optat pentru un lot numeros și credem noi, suficient de valoros. Ne dorim să fim sănătoși, pentru a putea duce cum se cuvine acest sezon. Avem toate pozitițiile dublate și chiar triplate.”

Întrebări din partea jurnaliștilor:

Care sunt obiectivele echipei în următorul sezon?

Vom aborda acest sezon, similar precedentelor, cu scopul de a câștiga tot ce se poate câștiga. Ne dorim să câștigăm un nou titlu național dar este evident că acest lucru nu va fi ușor de realizat.

Sunt voci care susțin că ați renunțat la jucători care au contribuit la câștigarea primului titlu și ați readus jucători cu care ați obținut locul 2.

Ne asumăm fiecare decizie pe care o luăm. Considerăm că lotul actual de jucători reprezintă cea mai bună soluție pentru echipa noastră în acest moment. În existența oricărei echipe se întâmplă ca unii jucători să plece. Din motive care depind de ei sau din motive care depind de club. În situația noastră au fost ambele cazuri. La ora actuală, pentru noi, contează că avem exact acel lot de jucători pe care ni-l dorim și ni l-am dorit. Considerăm că putem să facem performanță cu el.

Eu nu pot să comentez ce se vorbește. Toată lumea are dreptul la o opinie, cu o oarecare doză de subiectivism și fără a dispune de informațiile complete. Este bine că oamenii își exprimă opiniile, fiecare are dreptul la una. Cineva însă trebuie să-și asume deciziile care se iau. Aceștia suntem noi, cei de la echipă. Ne asumăm atât deciziile bune, cât și cele mai puțin bune. Așa cum am procedat mereu. Timpul va demonstra dacă pentru acest sezon am ales bine sau nu. Eu mă bucur că se vorbește mult despre echipa de baschet. Dacă suntem pe agenda zilnică a oamenilor înseamnă că suntem importanți. Pentru noi asta contează.

Aveți un buget mai mare decât în sezonul precedent?

Încercăm să-l mărim. Acesta depinde și de performanța obținută de echipă în cupele europene. Dacă intrăm în grupele Champions League vom avea asigurate 14 meciuri în Europa, ceea ce înseamnă evident că vom intra mai adânc în buget. Cu alte cuvinte, bugetul este în funcție de performanța obținută de echipă. Cum este și normal să fie. Fondul de salarii este un pic mai mare față de sezonul trecut.

Există noi sponsori la echipă?

Suntem în discuții cu un potențial sponsor nou. Acestea sunt încă nefinalizate. Este vorba despre o bancă comercială. Nu pot să dezvălui numele acesteia din moment ce nu am ajuns încă la finalizarea discuțiilor. Noi ne dorim să avem o colaborare, urmează să vedem dacă ea se va concretiza și în ce termeni. Suntem în linie dreaptă și sper că ni se va alătura acest sponsor.

Există posibilitatea să efectuați modificări în lotul de jucători?

În prezent nu se pune problema să mai aducem modificări lotului de jucători. Pe parcurs, în funcție de eventuale accidentări și de parcursul echipei, respectiv al jucătorilor, este posibil să apară modificări. Nu excludem nimic. S-au mai făcut reglaje din mers, cel mai bun exemplu fiind cele întâmplate în sezonul precedent. Însă, la ora actuală, suntem mulțumiți cu lotul pe care îl avem. Este exact ceea ce ne-am dorit.

Au fost Barnette și Zeno aproape de a nu se mai întoarce la Oradea?

Nu. Am avut o discuție cu ei în ziua de după finală, chiar înaintea plecării lor spre case. Ambii și-au manifestat dorința de a continua împreună cu noi. Ei sunt aici. Dacă aveau intenția de a pleca, puteau să o facă liniștiți. Nu i-a obligat nimeni să se întoarcă la Oradea.

Este o presiune suplimentară pe echipă în condițiile în care pornește în noul sezon din postura de campioană a României? În sezonul trecut acest statut de principală favorită a fost împărțit de Steaua și Cluj. Câștigarea campionatului este obiectivul oficial?

Aș vrea să lămurim acest aspect, deoarece ne lovim de el la fiecare conferință de presă. Indiferent că avem acest obiectiv în mod oficial sau nu, indiferent că îl declarăm sau nu, CSM CSU Oradea își dorește să câștige campionatul. Putem să declarăm cu avem obiectiv locul 1 sau putem să ne protejăm și să declarăm că ne dorim accederea între primele patru echipe. Este clar că așteptările noastre, ale clubului, managementului, staff-ului tehnic și ale jucătorilor, sunt legate de locul 1, de câștigarea de trofee. Avem argumentele necesare pentru a ne dori și a crede în aceste lucruri. Nu înseamnă că vom reuși. Suntem conștienți de faptul că și Steaua, Cluj, Mureș sau alte echipe, gândesc la fel. E normal să fie așa. În sport toată lumea țintește victoria. Este singurul lucru la care te gândești în sport.

Ce șanse are echipa de a ajunge în grupele Champions League?

Întâlnim echipa campioană a Slovaciei. Dacă trecem mai departe întâlnim campioana Bulgariei. Acest statut, de campioană națională, recomandă orice echipă, astfel încât este limpede că nu poate fi un adversar oarecare. Cert este că noi trebuie să tratăm fiecare adversar cu respect și seriozitate. Suntem campionii României, dar nu avem tradiția și experiența necesare pentru a trata altfel un meci de cupele europene. Avem un culoar normal, fără adversari imposibil de învins, dar nici nu trebuie să credem că întâlnim echipe oarecare. Calificarea în grupe este deschisă oricărei echipe din partea de tablou în care am fost repartizați la tragerea la sorți.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Sere