Declarații Șerban Sere, președinte CSM Oradea, despre parcursul echipei de baschet masculin

Declarații Șerban Sere, președinte CSM Oradea, despre parcursul echipei de baschet masculin

Șerban Sere, președintele CSM Oradea, a vorbit despre parcursul echipei de baschet CSM CSU Oradea în actualul sezon competițional. El a discutat despre acest lucru în partea a 2-a a conferinței de presă desfășurate luni (20.03), la sala mică a Primăriei Municipiului Oradea.

“Echipa de baschet se află într-o perioadă bună din punct de vedere al rezultatelor. Pe mine mă bucură faptul că avem o exprimare mai bună și în teren, nu doar pe tabela de marcaj. Începem să recuperăm terenul pierdut în campionat și cred că ne-am apropiat mai mult de un loc demn de nivelul și așteptările noastre.

Venim după o aventură deosebit de frumoasă în cupele europene. Ea a avut un preț, fiind o participare extrem de solicitantă atât pentru sportivi și antrenori, cât și pentru conducere. Am întâmpinat numeroase momente neprevăzute pe care a trebuit să le gestionăm și din care am reușit să ieșim. Mă bucur că începem să arătăm bine spre foarte bine. Cunoaștem așteptările tuturor celor care urmăresc și doresc binele echipei. Încercăm să îi răsplătim pe toți aceștia cu evoluții cât mai bine.

Obiectivul nostru este și rămâne câștigarea campionatului. Nu ne legăm de bugete sau alte asemenea aspecte. Noi înșine avem potențial pentru a câștiga campionatul. Ne vom bate pentru acest trofeu. Nimeni nu ne garantează că vom reuși, dar cu siguranță acesta este obiectivul nostru.”

Despre noul rol al lui Andrei Mandache, oficialul CSM-ului a spus:

“Îl felicit pe Andrei Mandache pentru noua responsabilitate, cea de căpitan al echipei. În puținul timp de când a fost investit în această postură și-a făcut foarte bine treaba. Mă bucur că gestionează foarte bine această postură.”

Întrebat dacă clubul ia în considerare o eventuală renunțare la participarea în cupele europene dat fiind programul foarte aglomerat și deplasările multiple care și-au pus amprenta asupra evoluției echipei în competiția internă, domnul Șerban Sere a clarificat situația:

“Aș vrea să fie un răspuns cât se poate de clar și de concret pentru absolut toată lumea. Întrebarea este foarte bună și bine venită în acest context. Răspunsul meu este următorul: dacă ni se va mai oferi ocazia de 10-20-30 ori consecutiv de acum încolo să evoluăm în Basketball Champions League, cu prețul unei participări atât de lungi sau chiar mai lungi – durata participării fiind o rezultantă a performanțelor obținute de echipă pe plan pur sportiv – vom participa de fiecare dată, fără niciun fel de ezitare sau urmă de regret. Suportăm toate consecințele de rigoare.

Participarea în Basketball Champions League a fost o experiență deosebită. Deocamdată suntem singurul club din România care a participat în grupele acestei competiții și am avut cel mai lung parcurs din istoria baschetului românesc în cupele europene. Eu cred că această aventură nu a fost apreciată la adevărata ei valoare în anumite momente. Nimic nu te face mai fericit ca și club, ca și echipă, ca jucător, decât să-ți măsori forțele cu echipe foarte importante din baschetul european.

A fost o experiență unică, cu multe elemente neprevăzute, dar ca și experiență nu se compară nici cu zece participări în competiția internă. Timpul ne oferă șansa să încercăm să recuperăm. Ne asumăm, nu e deloc ușor să vii după un astfel de parcurs și să încerci acum, pe ultima sută de metri, să recuperezi în campionatul național, dar nu ne vom da la o parte de la absolut nicio participare în cupele europene. Ne onorează și ne trezește o poftă extraordinară de a performa.”

Totodată, Șerban Sere a evidențiat plusul de imagine adus de echipa masculină de baschet întregului campionat, dublat și de un alt statut în configurația următoarei ediții a Basketball Champions League.

“Datorită rezultatelor pe care CSM CSU Oradea le-a obținut în Basketball Champions League, în sezonul următor România va avea două reprezentante în această competiție. Aș vrea să subliniez acest lucru: strict pentru parcursul avut de CSM CSU Oradea, România va avea două echipe în următoarea ediție a Champions League. Una, campioana, va intra direct în grupe. Nu am primit o garanție în acest sens, dar se pare că lucrurile vor decurge de așa natură. Actualmente aceasta este propunerea, nu este încă nimic definitivat. Cert este că am adus o imagine foarte bună baschetului românesc și campionatului nostru, dar și multe puncte pentru rating-ul țării în ierarhia FIBA.”

Comentarii

comments