Declarații Tiberiu Negrean, jucător CSM Digi Oradea, înaintea finalei LEN EuroCup 2017

Declarații Tiberiu Negrean, jucător CSM Digi Oradea, înaintea finalei LEN EuroCup 2017
  • in

Tiberiu Negrean, unul dintre cei mai importanți jucători români de polo, component de bază al CSM Digi Oradea și al echipei naționale, a participat la o conferința de presă în cadrul căreia a prefațat confruntarea cu Ferencvaros Budapesta, din finala LEN EuroCup – ediția 2016/17.

“Suntem motivați 100% să obținem un rezultat istoric. Fiecare dintre noi este conștient că trebuie să ne autodepășim pentru a câștiga această finală. Avem potențial să ne apropiem trofeul, chiar dacă întâlnim un adversar redutabil.

Nu cred că vreun jucător din echipă se gândește la primă sau orice altceva decât la a-și face treaba cât mai bine în folosul echipei. Toți suntem conștienți că ne aflăm într-o finală și vrem să ne reprezentăm pe noi înșine, clubul și Oradea în cel mai bun mod posibil. Ne gândim la ce avem de făcut în apă, pentru a trece în CV o performanță istorică și pentru a aduce orașului un trofeu continental.

Îmi plac foarte mult acest gen de meciuri. Îmi place miza, iar în astfel de provocări motivația de a juca, de a fi în apă este extraordinară. În momentul în care tribunele sunt pline, iar meciul se joacă pe muchie de cuțit, este un sentiment care îmi place enorm. Îmi plac momentele decisive.

Există presiune. Fără ea nu poți să exiști în sport. Trebuie să existe, dar să fie una pozitivă. Dorința noastră de a câștiga trofeul este enormă. Pe de altă parte nu trebuie să ne pierdem capul. Trebuie să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut în apă.

Trebuie să fim într-o formă sportivă bună. Eu cred și simt că suntem, mai ales că acest lucru ține de mental, iar în acest moment suntem extrem de motivați. Vrem cu adevărat trofeul și suntem în stare să depășim orice problemă.”

Despre Ferencvaros, Tibi a spus:

“Este o echipă de mare tradiție. În ultimii doi ani au făcut investiții masive, au adus jucători foarte buni. Nu va fi ușor.

În perioada în care eu mi-am desfășurat activitatea în campionatul Ungariei nu au avut o echipă atât de puternică. Pe de altă parte, în urma rezultatelor pe care le-au obținut în ultima vreme se confirmă faptul că vorbim despre o echipă puternică.

Fără îndoială, Ferencvaros are atuurile sale, dar și noi le avem pe ale noastre. Vom vedea după cele două meciuri ale cărei atuuri au fost mai puternice. (zâmbește)”

Referitor la public, Negrean a spus:

“Este foarte important. La meciul cu Verona, pot să spun, a contat în procent de cel puțin 30%. În special la loviturile de departajare, aportul spectatorilor a fost excepțional. S-a văzut pe chipul adversarilor că nu s-au simțit deloc confortabil. Cum am spus, este un sentiment extraordinar să fii în apă când tribunele sunt arhipline.”

Despre semnificația câștigării trofeului pus în joc:

“Personal ar fi atingerea celui mai bun rezultat din carieră. Pentru poloul românesc ar echivala cu cea mai mare performanță românească din istoria participărilor în cupele europene. Cu siguranță ar fi un eveniment de seamă, consemnat în istoria orașului Oradea.”

Foto: activenews.ro

Comentarii

comments

Attachment

Negrean