Declarații Titus Nicoară după meciul cu Maccabi Rishon LeZion

Declarații Titus Nicoară după meciul cu Maccabi Rishon LeZion

Titus Nicoară a revenit în angrenajul CSM CSU Oradea după o absență de patru săptămâni. El a ajutat campioana în exercițiu a României să o învingă pe Maccabi Rishon LeZion, scor 69-64, în etapa a 9-a din Grupa B în Basketball Champions League.

În 22 minute de joc, Titus a avut 11 puncte, 7 recuperări (3 ofensive), 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac. El a terminat cu 50% la aruncările din acțiune, cu 14 la eficiență, respectiv cu 4 la +/-.

Iată ce a declarat baschetbalistul orădean la conferința de presă ce a urmat meciului amintit:

“A fost un meci dificil. Adversarii au revenit spectaculos pe final, reușind un parțial de 15-0, dar până la urmă am gestionat mai bine ultimele minute și consider că am arătat maturitate, am fost mai lucizi și mai calmi. Indiscutabil am întâlnit un adversar valoros, motiv suplimentar pentru a ne bucura de acest rezultat.

Aveam mare nevoie de aceasstă victorie. Am parcurs o perioadă foarte grea, cu probleme medicale și cu prea multe meciuri echilibrate pierdute la final. În trecut am avut multe meciuri câștigate pe final echilibrat, dar în ultima perioadă lucrurile nu au funcționat la fel de bine pentru noi. Mă bucur că de aceasta dată am reușit să învingem.

Prin această victorie rămânem în cărți pentru a ne continua aventura europeană dincolo de faza grupelor. Nu știu dacă vom reuși să ne calificăm mai departe, dar e limpede să suntem acolo, în lupta pentru un loc în playoff, fie în Champions League, fie în FIBA Europe Cup.

Este un succes important pentru noi, ca prestigiu. În plus, este totuși a 4-a victorie în grupe. Nu e puțin lucru, mai ales că la începutul fazei grupelor am fi semnat dacă ne propunea cineva acest număr de victorii. Eu cred că în continuare mai putem să obținem câteva victorii, iar o calificare mai departe în Champions League cred că ar fi un rezultat senzațional pentru baschetul românesc.

Grupa este foarte complicată. Dacă inițial se părea că echipe precum Khimik, Kataja și chiar noi, vor strânge puține victorii, acum remarcăm că finlandezii au 5 victorii, iar noi avem 4. În schimb, Rishon, care părea favorită la început, are doar 3 victorii. E posibil să conteze fiecare punct, nu avem de unde să știm cum se va termina această grupă.”

Despre revenirea după o absență îndelungată, Titus a precizat:

“Nu sunt la capacitate maximă. Să afirm că sunt complet refăcut este un cuvânt mult prea mare în acest moment. Mă bucur că am jucat și la câteva minute după terminarea meciului pot să spun că mă simt OK. Voi vedea mâine. Până la urmă dacă intrați în vestiarul unei echipe după meci, veți fi surprinși să vedeți că toți au dureri. Oricum, nu contează sacrificiile pe care le facem, mai ales atunci când obținem victorii frumoase ca aceaasta.”

În legătură cu situația din competiția internă, Nicoară a spus:

“Nu stăm deloc bine în campionat. Urmează o deplasare la Pitești, pe terenul unei echipe care în ultimul meci a pierdut la peste 20 puncte și va face totul pentru a trece cu bine peste acel eșec, unul în care au jucat în formulă incompletă. Eu cred că la Pitești va fi mai greu decât în jocul cu Rishon. Contează să câștigăm, indiferent la ce diferență sau cum jucăm. În acest moment e important să câștigăm.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment