Duelul noii generații – Bobe vs Vîrnă

Duelul noii generații – Bobe vs Vîrnă

Sâmbătă (11.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea, în cadrul meciului dintre CSM CSU și SCM Universitatea Craiova, contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, iubitorii baschetului vor putea asista la un meci în care sunt angrenați câțiva dintre cei mai de perspectivă tineri jucători de baschet ai țării.

Mai mult, patru dintre cei 12 jucători care au alcătuit lotul echipei naționale de tineret a României în această vară, la câștigarea Diviziei B din cadrul Campionatului European U20 masculin – ediția 2017, fac parte din loturile celor două protagoniste. Este vorba despre Basti Ionescu și Bobe Nicolescu la CSM CSU Oradea, respectiv Radu Vîrnă și Ionuț Berceanu la SCM U Craiova.

Este de așteptat ca Nicolescu și Vîrnă să se dueleze direct, cu precădere în deschiderea partidei, atunci când regulamentul specific prevede utilizarea cel puțin a unui jucător român sub 23 ani. De asemenea, Ionescu și Berceanu au avut apariții în angrenajul propriilor echipe în actuala stagiune, ambii având minute limitate de joc inclusiv în ultima etapă desfășurată.

Vîrnă este, până la această oră, cel mai constant jucător al generației 1997, alături de Nandor Kuti de la U-BT Cluj-Napoca, în ediția 2017/18 a Ligii Naționale. El se bucură creditul antrenorului său actual, dar și de faptul că la precedentele sale angajamente cu echipe din LNBM, a avut antrenori care l-au sprijinit și a jucat în echipe în care prezența sa pe parchet a fost posibilă, lângă jucători cu bogată experiență baschetbalistică. Este vorba despre colaborările cu Florin Nini la Galați, respectiv Eugen Ilie și Milija Bogicevic la Dinamo București. De altfel, Vîrnă a fost coleg cu Basti Ionescu la formația amintită din capitala țării în sezonul competițional 2016/17.

Nicolescu este singurul dintre jucătorii U23 prezenți la duelul Oradea vs Craiova, care a făcut parte din lotul României la EuroBasket 2017. Bobe a avut prestații curajoase în compania unor adversari de calibru la competiția amintită. El parcurge cel de-al 3-lea sezon consecutiv alături de CSM CSU Oradea și este în continuare unul dintre liderii generației sale, respectiv unul dintre cei mai de perspectivă jucători autohtoni, născuți și formați baschetbalistic în România.

Fără îndoială, atât Bobe Nicolescu, cât și Radu Vîrnă dispun de calități atletice deosebite și de care se folosesc în ambele faze ale jocului. Lipsa experienței își spune cuvântul, însă e limpede că ei au nevoie de credit și de minute în teren pentru a-și putea atinge potențialul.

Radu Vîrnă are, după primele cinci etape ale sezonului regulat din Liga Națională 2017/18, medii statistice de 5.8 puncte, 2.4 pase decisive, 1.8 recuperări și 0.8 intercepții pentru 4.2 la eficiență în 20:27 minute pe partidă. El are procentaje de 50% la aruncările de două puncte, 7% la trei puncte, respectiv 100% la linia de pedeapsă.

În schimb, Bobe Nicolescu are 3.4 puncte, 2.2 recuperări (0.8 ofensive), 2.0 pase decisive pentru 4.2 la eficiență în 15:21 minute pe meci. Procentajele sale sunt de 27% la două puncte, 25% la trei puncte, respectiv 100% la linia de pedeapsă.

Alături de Nicolescu și Vîrnă, inclusiv Ionescu a fost convocat la echipa națională de seniori a României pentru dubla cu Italia și Olanda, programată a se desfășura în perioada 24-26 noiembrie anul curent, contând pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Confruntarea dintre Oradea și Craiova, respectiv Nicolescu și Vîrnă este programată să demareze la ora 20:45. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.

Foto: FIBA.basketball

Comentarii

comments

Attachment