Echipa de baschet feminin a învins Craiova

Echipa de baschet feminin a învins Craiova

Universitatea CSM Oradea a repurtat o victorie în duelul cu SCM CSȘ Craiova, contând pentru penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin – ediția 2014/15. Rezultatul final al partidei desfășurate vineri (20.02), la Arena Antonio Alexe, a fost de 77-63.

Lipsită de aportul Ioanei Gavra și Alexandrei Vlaicu, formația pregătită de Adriana Niculescu s-a desprins la 12 puncte pe parcursul primului sfert. Lucrurile au continuat în aceeași manieră astfel încât la jumătatea confruntării scorul era de 45-21 în favoarea orădencelor. Repriza a 2-a a consemnat revirimentul oltencelor, acestea profitând și de faptul că atât Cristina Badi cât și Ruxandra Chiș se aflau în pragul descalificării spre sfârșitul sfertului 3. De asemenea, Fila Smith a avut o dificultate de natură medicală, însă ea a revenit pe parchet în secvența decisivă. Craiova a continuat procesul de recuperare apropiindu-se la 67-61 cu patru minute înainte de final. Au urmat șase puncte fără replică pentru ardelence, acestea desprinzându-se decisiv pentru un succes important în configurația finală a clasamentului la încheierea sezonului regulat.

Fila Smith a terminat cu 26 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, Taneisha McTiller a avut 24 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, Quentori Alford a bifat 12 puncte și 14 recuperări, iar Cristina Badi, Adelina Șerb și Ruxandra Chiș au avut câte 5 puncte fiecare. În replică, Irina Motăneanu (Borș) a avut 29 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, iar Janina Nicu (Simionca) a terminat cu 14 puncte pentru formația din Craiova.

În urma acestui rezultat Oradea are 4-21 la general și va încheia sezonul regulat pe locul al 12-lea. În schimb, Craiova are 3-22, situându-se pe locul al 13-lea (penultimul). Oltencele nu mai pot depăși Oradea în clasament deoarece la egalitate în doi avantajul este de partea elevelor Adrianei Niculescu și Ioanei Nistor.

Ultimul joc din sezonul regulat este programat la Galați, în compania lui Phoenix din localitate, formația clasată pe locul 8.

Potrivit regulamentului specific al competiției va urma un turneu playout.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment