Echipa de polo a încheiat sezonul regulat al Superligii cu o înfrângere

Echipa de polo a încheiat sezonul regulat al Superligii cu o înfrângere
  • in

CSM Digi Oradea a închieat sezonul regulat al Superligii Naționale de polo – ediția 2016/17. Formația antrenată de către Kalman Kadar a cedat în confruntarea cu Steaua București, scor 6-7. Scorul pe reprize: 0-2, 2-1, 2-2, 2-2.

Bucureștenii au deschis jocul mai bine, câștigând prima repriză cu scorul de 2-0. Gazdele au replicat prin Ramiro Georgescu și Mihnea Chioveanu, CSM Digi reușind să egaleze situația pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei scorul a fost de 3-2 în favoarea militarilor.

Steaua a înscris prima în sfertul 3. CSM-ul a replicat imediat, iar Chioveanu a restabilit egalitatea, scor 4-4, la jumătatea acestei perioade de joc. Georgescu a fost eliminat definitiv, iar bucureștenii au preluat din nou conducerea. Scorul la intrarea în secvența decisivă a fost de 5-4 în favorea oaspeților.

Repriza a 4-a a demarat favorabil echipei din capitală, care și-a dublat avantajul cu o reușită de la depărtare. Steaua a irosit șansa desprinderii irosind un penalty, Dorin Crețu având o intervenție excelentă. Orădenii nu au reușit să se retragă în defensivă, permițând adversarului să se desprindă cu o reușită pe un rarisim contraatac. Chioveanu a punctat pentru a 3-a oară în acest meci cu o reușită asemănătoare, după care Szabo a redus ecartul la o singură lungime, în ultimul minut al partidei.

CSM Digi Oradea a jucat această partidă fără Gojko Pijetlovic (menajat), Andrei Prioteasa (accidentat), Tiberiu Negrean și Andrei Crețu (fără drept de joc la acest meci). Antrenorul Kadar Kalman a apelat la jucătorii tineri, Remeș, Szabo, Kovats și Dobre jucând împreună mai multe minute pe parcursul acestui meci.

Similar partidei desfășurate cu o zi înainte, meciul nu a prezentat o miză deosebită pentru cele două protgoniste. Singurul aspect a fost legat de competitivitate și dorința de victorie, așa cum e firesc în sportul de performanță, dar rezultatul partidei nu a influențat clasamentul.

CSM Digi Oradea a încheiat sezonul regulat pe locul al 2-lea, cu 24 victorii și patru meciuri pirdute, în urma formației militare.

Playoff-ul Superligii Naționale demareză săptămâna viitoare. Pe 1 și 2 aprilie, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea se vor desfășura primele două meciuri ale seriei cu Dinamo București, din semifinalele campionatului. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Ulterior, mai exact pe 5 aprilie, CSM Digi se deplasează la Budapesta pentru revanșa cu Ferencvaros, contând pentru finala LEN EuroCup 2017.

Foto: Christian Sandor

Comentarii

comments

Attachment

CSMDigiOradea