Echipa națională U20 masculin a României continuă pregătirile pentru Campionatul European Divizia B, de la Oradea

Echipa națională U20 masculin a României continuă pregătirile pentru Campionatul European Divizia B, de la Oradea

Echipa națională U20 masculin a României va participa la Campionatul European – Divizia B, ediția 2017, eveniment găzduit la Oradea, în perioada 14-23 iulie anul curent. Tricolorii sunt în competiție cu alte 20 echipe naționale.

Formația antrenată de către Tudor Costescu s-a reunit la începutul lunii iunie în următoarea alcătuire: Emanuel Cate, Bogdan Popa, Rares Uta, Bogdan Nicolescu, Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Ionut Berceanu, Georges Darwiche, Andrei Iliescu, Amedeo Casale, Luca Paraschiv, Victor Petrache, Mihnea Andrei, Sebastian Ionescu, Tamas Boloni, Radu Virna, Camil Berculescu Rovinaru, Daniel Mainea, Andrei Muresan, David Engi Rosenfeld, Anton Diaconescu, Andrei Calenic si Lucas Tohatan. Cel din urmă s-a alăturat între timp naționalei U18 masculin. De asemenea, antrenorul a renunțat pe parcurs și la alți jucători, urmând să definitiveze lotul de 12 cu care va aborda turneul final.

Staff-ul tehnic îi mai cuprinde pe Ionuț Bâscoveanu și Alex Ziguli, ambii antrenori asistenți.

România U20 masculin a participat la două stagii centralizate de pregătire la București. La capătul fiecăruia tricolorii au disputat jocuri de verificare în compania unor echipe de aceeași categorie de vârstă.

În perioada premergătoare turneului de la Oradea, reprezentativa U20 masculin a României a susținut patru jocuri de pregătire. Este vorba despre două confruntări cu Ungaria și altele două cu Macedonia. Iată rezultatele înregistrate de compatrioții noștri:

România vs Ungaria, scor 75-83
România vs Ungaria, scor 75-66
România vs Macedonia, scor 65-76
România vs Macedonia, scor 85-66

De notat că atât Macedonia, cât și Ungaria fac parte din Divizia B și vor participa la turneul de la Oradea. Mai mult, Macedonia face parte din Grupa C, fiind adversar al României în prima fază a competiției. Celelalte echipe din grupă sunt Georgia, Malta, respectiv Albania.

Primele două clasate se califică pentru sferturile de finală ale competiției. Locurile 3 și 4 vor continua în cadrul grupei valorice 9-16, iar ultima clasată va fi repartizată în grupa valorică 17-21.

Pregătirile pentru Campionatul European U20 masculin – Divizia B continuă la Oradea. Tricolorii ajung pe malul Crișului Repede în cursul zilei de joi (06.07), urmând ca în cursul zilelor de luni (10.07) și marți (11.07), cu începere de la ora 18:30, să dispute două jocuri de verificare în compania echipei naționale U20 masculin a Portugaliei.

Comentarii

comments

Attachment

rou