Echipa U14 se situează pe locul 2 după primul turneu din EYBL

Echipa U14 se situează pe locul 2 după primul turneu din EYBL

Echipa U14 masculin a LPS Bihorul Oradea se situează pe locul al 2-lea la jumătatea fazei inaugural din cadrul Grupei A în European Youth Basketball League, Zona Europa Centrală – ediția 2016/17. Formația pregătită de Zoran Vranes și Anamaria Mesaros, coordonată de Călin Pop, a avut un debut încurajator pe plan internațional, disputând primul turneu din competiția amintită, la Pecs, Ungaria, între 25 și 27 august.

Formația orădeană, alcătuită din sportivi născuți în anul 2003, a pierdut primul joc, susținut în compania lui KK Feniks 2010 (FYROM), scor 58-77. Ulterior, LPS Bihorul a repurtat trei victorii importante. Este vorba despre 76-51 în compania lui Soproni Sportiskola (Ungaria), 64-60 în compania lui U-BT Cluj-Napoca, respectiv 73-71, după prelungiri, în duelul cu USK Pelhrimov (Cehia).

Așadar, echipa a avut parte de un start mai puțin fericit în arena internațională, pierzând în duelul cu cea mai bună echipă de la turneul maghiar. Importantă este reacția tinerilor baschetbaliști orădeni, care nu s-au arătat afectați de eșec și au bifat o victorie convingătoare în cel de-al 2-lea meci. Apoi, Oradea a avut parte de două meciuri extrem de echilibrate și a căror rezultat putea fi oricare. Bihorenii au dat dovadă de inspirație și abilități de a performa în jocuri echilibrate, impunându-se de alte două ori.

LPS Bihorul Oradea ocupă locul al 2-lea în grupă în mod solitar, din totalul de nouă participante, cu un bilanț de 3-1. De notat că prima poziție aparține lui KK Feniks 2010 (4-0), iar ocupantele locurilor 2-7 au câte două victorii și tot atâtea eșecuri.

Din punct de vedere individual, după primul turneu, George Vicaș se situează pe locul al 3-lea în ierarhia celor mai buni marcatori, cu o medie de 18.8 puncte pe partidă. Paul Bembea și Vlad Marinău se situează la rândul lor între primii 16 marcatori ai evenimentului de la Pecs.

De notat că Vicaș se situează pe locul al 10-lea în ierarhia individuală a eficienței, Marinău este al 7-lea în clasamentul celor mai buni pasatori, respectiv al 8-lea în cea a recuperatorilor.

Reamintim faptul că această generație a câștigat titlul de campioană a României la minibaschet în anul 2015. Ulterior, în 2016, aceeași generație s-a clasat pe locul al 6-lea la turneul final al Campionatului Național U13 masculin.

Notă
Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea este alcătuită din sportivi selectați în cadrul Academiei CSM Oradea

Foto: Ovi D. Pop

Comentarii

comments

Attachment