Echipa U20 a terminat turneul de la Cluj cu victorii pe linie

Echipa U20 a terminat turneul de la Cluj cu victorii pe linie

LPS Bihorul Oradea a încheiat turneul U20 găzduit la Cluj-Napoca cu victorii pe linie. Formația antrenată de Valeria Scheiner s-a impus în duelul cu CSȘ Viitorul Cluj-Napoca. Partida desfășurată joi (18.01), la Sala Horia Demian, s-a încheiat cu scorul de 78-59.

În pofida problemelor la aruncările de pe semicerc, unde orădenii au avut 1/9 pentru 11%, LPS Bihorul a reușit să controleze jocul. Bihoenii au avut avantaj la recuperare (47-35), pase decisive (17-12) și au stat mai bine puțin decât adversarul la intercepție și posesii pierdute. În plus, Oradea a aruncat cu precizie de 48% la două puncte, față de 32% cât a avut formația gazdă.

Învingătorii au avut superioritate la punctele din spațiul de trei secunde (44-32), cele după recuperare ofensivă (14-6), contraatac (21-11) și punctele marcate de unitatea a 2-a (34-14). Formația din Cluj a avut avantaj la punctele marcate după posesie pierdută de adversar (19-16).

Andrei Buda a totalizat 13 puncte, 7 recuperări, Darius Meluț a reușit 13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, iar Casian Oșan și Vlad Tătăran au bifat câte 13 puncte la rândul lor. Mark Szilagyi a reușit 11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive. Au mai punctat Mihai Feflea – 6 puncte, 4 recuperări, Darius Gavriș – 5 puncte, 8 recuperări, David Randș și Flaviu Martin au avut câte 2 puncte fiecare.

LPS Bihorul Oradea a mai învins în cadrul turneului de la Cluj-Napoca pe Phoenix Târgoviște și CSȘ Ploiești. De notat că bihorenii au învins aceste echipe, precum și pe CSȘ Viitorul Cluj-Napoca și în tur.

În prezent, LPS Bihorul Oradea are un bilanț general de 6-4 și se situează pe locul al 4-lea în clasamentul general. Echipa Valeriei Scheiner urmează să se dueleze cu ocupantele primelor trei poziții, respectiv cu CSO Voluntari. Duelul cu cea din urmă va fi decisiv în perspectiva calificării la turneul final. În tur, formația din Voluntari s-a impus cu scorul de 63-57.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments