Echipele U16 și U14 au participat la un cantonament montan

Echipele U16 și U14 au participat la un cantonament montan

Echipele U16 și U14 ale LPS Bihorul Oradea, formate din sportivii recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, au participat la un stagiu centralizat de pregătire la munte. Cantonamentul s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni, în intervalul 15-21 august anul curent.

Sportivii născuți în anul 2001, 2002 și 2003, împărțiti în două categorii, așa cum vor participa în sezonul competițional 2016/17, adică grupa 16 și cea U14, au participat la un cantonament în care s-a pus bază în principal pe acumulare fizică, fără a neglija însă aspectul baschetbalistic.

Alături de colectivul de antrenori angrenat în activitatea celor două echipe, la stagiul montat a participat Zoran Markovic, președintele colegiului de antrenori din zona Vojdovina. Acesta, fost jucător de baschet, component inclusiv al celebrei West Petrom Arad, a participat la acest stagiu, oferind o experiență deosebită copiilor și în același timp un schimb deosebit de util de experiență cu antrenorii coordonați de Călin Pop.

Copiii au avut un feedback pozitiv, aceștia dăruindu-i lui Zoran Markovic o scrisoare de mulțumire pentru felul în care a coordonat activitatea în perioada 8-22 august, pe care sârbul a petrecut-o alături de sportivii LPS Bihorul Oradea. El a ținut locul lui Zoran Vranes în această perioadă. Cel din urmă, noul antrenor principal al echipelor U16 și U14, a participat la Campionatul European U16 masculin – Divizia A, de la Radom (Polonia), desfășurat în perioada 11-20 august.

Între tim, Vranes a ajuns în Oradea, urmând ca el să participe la primul turneu din cadrul European Youth Basketball League. Acesta este programat a se desfășura în perioads 24-27 august anul curent, în Ungaria. LPS Bihorul participă cu echipa U14 (generația 2003) în această competiție.

Comentarii

comments