Efort colectiv în Meciul 4 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17

Efort colectiv în Meciul 4 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17

CSM CSU Oradea a dispus de U-BT Cluj-Napoca, scor 85-76, în Meciul 4 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Prin prisma acestui succes, roș-albaștrii au restabilit egalitatea la general, scor 2-2.

Antrenorii Cristian Achim și Milan Mitrovic au rotit opt jucători în cadrul acestei partide. Fiecare dintre aceștia și-a adus aportul, fie în atac, fie în apărare. Unii au contribuit în ambele faze ale jocului.

Martin Zeno a contabilizat 32 minute și 14 secunde pe parchet, perioadă în care a reușit 20 puncte (10/10 la linia de pedeapsă), 9 recuperări, 2 capace și a fost faultat de 11 ori. El a încheiat cu 24 la eficiență, fiind lider la toate capitolele statistice enumerate.

Andrei Mandache a fost principalul artizan al debutului de meci în faza ofensivă, a fost al 2-lea marcator al echipei și a depus un efort fizic colosal în ambele faze ale jocului. El a totalizat 17 puncte (3/4 la trei puncte, 70% din acțiune), 4 intercepții și 2 recuperări ofensive. Andrei a avut șapte reușite din acțiune, fiind lider la toate capitolele enumerate. În plus, el a terminat cu 20 la eficiență.

Sean Barnette a avut 14 puncte, bifând 6/7 la aruncările de două puncte și 66% la cele din acțiune. Americanul a adăugat 4 pase decisive și 2 intercepții pentru 16 la eficiență. Oradea a avut un avantaj de 21 puncte pe tabela de marcaj în perioada petrecută de Barnette pe parchet.

Will Franklin a contabilizat 11 puncte, incluzând procentaje de 100% la aruncările de două puncte și de la linia de pedeapsă. De asemenea, nord-americanul a contrbuit cu 7 pase decisive și 4 recuperări. El a fost principalul creator al echipei și a încheiat cu 19 la eficiență.

Titus Nicoară a avut un aport ofensiv remarcabil. În 17 minute pe parchet, jucătorul în vârstă de 29 ani a contabilizat 10 puncte, la care a adăugat 3 recuperări pentru 11 la eficiență.

Așadar, cinci jucători au avut peste 10 puncte și peste 10 la eficiență în această confruntate. Trebuie remarcat și efortul pivoților. Ei nu au strălucit din punct de vedere statistic, însă au excelat în defensifva colectivă. Bogdan Țîbîrnă și Sean Denison au respectat planul tactic și au oferit o importantă mână de ajutor în această confruntare.

În fine, Muhamed Pasalic și-a asumat cu succes rolul atribuit la poziția 1. El a acoperit pentru Cătălin Petrișor (problemă de sănătate), fiind al 2-lea creator al echipei. În 20 minute de joc, bosniacul a livrat cinci pase decisive, a adăugat o recuperare ofensivă, a avut mare grijă de minge și a înscris un coș de trei puncte deosebit de important în repriza secundă.

Jocul decisiv se va desfășura la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, cel mai probabil sâmbătă (13.05). Vom reveni cu informația după definitivarea datei și orei de începere.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

CSM