Efortul colectiv din ambele faze ale jocului, cheia victoriei cu Steaua CSM EximBank

CSM CSU Oradea s-a impus în confruntarea cu Steaua CSM EximBank București, contând pentru etapa 25 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final al partidei a fost de 80-72.

Roș-albaștrii au beneficiat de un efort colectiv, de contribuții importante din partea grupului. CSM-ul a învins grație productivității ofensive a lui Martin Zeno, efortului la ambele capete ale terenului din partea lui Andrei Mandache și Muhamed Pasalic, creativității lui Will Franklin, aportului lui Bogdan Țîbîrnă în spațiul de trei secunde, a modului în care Titus Nicoară a anticipat culoarele de pasare a mingii utilizate de adversar și așa mai departe. Nici aportul lui Sean Barnette, Sean Denison, Cătălin Petrișor și Bobe Nicolescu nu poate fi trecut cu vederea.

A fost un efort colectiv impresionant pe faza defensivă în ultimele 20 minute de joc. Dublat de precizia extraordinară de la mare distanță. Chiar și după un astfel de meci există loc de mai bine. Atât colectiv, cât și individual. Contează însă victoria și lucrurile aduse de ea: atmosferă bună, încredere în forț grupului și optimism în ceea ce privește viitorul.

Liderii echipei orădene în victoria de sâmbătă (11.03):

Eficiență – Martin Zeno (25)
Puncte – Martin Zeno (28)
Recuperări – Bogdan Țîbîrnă (4)
Pase decisive – Will Franklin (10)
Intercepții – Titus Nicoară (3)
Capac – Andrei Mandache, Sean Barnette (1)
Plus/minus – Martin Zeno (14)

Antrenorii Cristian Achim și Milan Mitrovic au rotit zece jucători în această partidă. Opt dintre ei au avut cel puțin 18 minute de joc.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments