Experiența jucătorilor CSM CSU Oradea în Cupa României

Experiența jucătorilor CSM CSU Oradea în Cupa României

Șapte jucători din lotul lui CSM CSU Oradea au experiențe anterioare la turneul final al Cupei României la baschet masculin. Trei au câștigat trofeul în prealabil.

Bogdan Țîbîrnă este la cel de-al 10-lea sezon în Cupa României. Pivotul în vârstă de 26 ani va participa pentru a 8-a oară în carieră la turneul final. El nu a cucerit trofeul, însă a fost protagonist al ultimului act de Cupa României în patru ediții (2009 cu Otopeni, 2011 cu Steaua, 2014 și 2016 cu Oradea însă la ultima a absentat din cauza unei accidentări). Bogdan are 29 meciuri jucate în Cupa României.

Andrei Mandache va participa pentru a 6-a oară la turneul final de Cupa României. El parcurge cel de-al 11-lea sezon și are 39 meciuri disputate în această competiție. Căpitanul CSM-ului a cucerit trofeul în 2013, alături de Gaz Metan Mediaș. A disputat finala în 2011 (cu Steaua) și 2016 (cu CSM Oradea). A mai participat la turneul final în 2009 (cu Brașov), 2010 (Otopeni) și 2017 (CSM Oradea).

Muhamed Pasalic bifează al 3-lea turneu final de Cupa României. El a cucerit trofeul în 2016, la Oradea, în calitate de component al U-BT Cluj-Napoca. Miha are nouă meciuri disputate în competiție, patru dintre acestea la turneul final.

Sean Denison va juca pentru a 3-a oară alături de CSM CSU Oradea la turneul final al Cupei României. Canadianul a disputat finala în 2014 și a fost semifinalist în 2017.

Goran Gajovic se află la cel de-al 3-lea turneu final de Cupa României din carieră. Muntenegreanul va fi prezent pentru prima dată alături de CSM CSU Oradea la acest eveniment. Anterior, Gajo a jucat o finală de Cupa României (2015) și o dată s-a oprit în semifinale (în 2016, chiar la Oradea).

Bobe Nicolescu se află la cel de-al 3-lea turneul de Cupa României consecutiv. El are nouă meciuri jucate în această competiție (patru la turneul final). Bobe are o finală de Cupa României la activ (2016).

Vaidas Kariniauskas participă pentru a 2-a oară la turneul final al Cupei României. Lituanianul a cucerit trofeul la prima participare, în sezonul precedent, când a jucat pentru U-BT Cluj-Napoca.

Kris Richard, Arturas Valeika, Mihai Gavrilă, Tudor Fometescu, Basti Ionescu și Darius Meluț se află la prima participare la un turneul final de Cupa României. Cu excepția lui Gavrilă și Ionescu, acești jucători nu au disputat niciun meci în Cupa României.

Martin Zeno va absenta la turneul final de Cupa României 2018 din cauza operației la genunchi, intervenție efetută în urmă cu aproape o lună. Americanul va absenta încă cel puțin trei luni de acum înainte.

Antrenorul Cristian Achim se află, similar echipei pe care o conduce, la cel de-al 5-lea turneu final de Cupa României. El a ghidat echipa spre finala competiției în 2014 și 2016, locul 3 în 2012 și s-a oprit în semifinale în 2017 (când nu s-a mai jucat finala mică).

Turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2018 se va desfășura în perioada 10-13 februarie anul curent, la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments