Finala LNBM 2018 pe națiuni

Finala LNBM 2018 pe națiuni

Finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 opune pe CSM CSU Oradea și CSM Steaua EximBank București. Ultimul act se va desfășura în sistemul cel mai bun din cinci partide și este programat să demareze în data de 4 iunie 2018, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Mai multe națiuni sunt angrenate în această finală. Este vorba despre cetățenia jucătorilor ce alcătuiesc loturile și staff-urile celor două grupări.

Antrenor principal

Este un duel între românul Cristian Achim și finlandezul Jukka Toijala. Primul are un titlu național al României și se află la a 3-a finală LNBM. Cel de-al 2-lea dispută a 2-a finală consecutivă.

Antrenor asistent

Ambii asistenți sunt sârbi. Este vorba despre Milan Mitrovic și Sașa Ocokoljic. Vorbim despre doi oameni care ar putea și merita să activeze ca principali. Cel din urmă are un titlu de campion al României în calitate de antrenor principal interimar la Asesoft Ploiești. Mitrovic are un titlu național al României din postura de asistent.

Preparator fizic

Oradea îl are pe Marius Marinău, profesor universitar și un specialist în acest domeniu, extrem de respectat și apreciat, având sportivi cu care a lucrat în atletism, fotbal, tenis și alte discipline. De cealaltă parte este Roni Anzur, care a lucrat anterior alături de CSU Asesoft Ploiești

Jucători

România

Discutăm despre trei dintre cei mai înalți jucători autohtoni în această finală. Este vorba despre Laci Lazar și Bogdan Țîbîrnă la Oradea, respectiv Cătălin Baciu la CSM Steaua EximBank.

Pe de altă parte, doi dintre cei mai de perspectivă tineri jucători ai României se vor duela în ultimul act. Este vorba despre Bobe Nicolescu (n. 1997), respectiv Gorges Darwiche (n.1998). Sigur că în lotul CSM-ului îl găsim și pe Tudor Fometescu (n.1999).

Câte un autohton important trebuie menționat în această discuție în ambele tabere. De o parte este Andrei Mandache. De cealaltă este naturalizatul Iuri Fraseniuc. Alți români pe care i-am putea menționa cu Mihai Gavrilă, respectiv Vlad Negoițescu.

SUA

CSM CSU Oradea îi are pe Martin Zeno și Kris Richard. În schimb, CSM Steaua EximBank mizează pe Brandon Taylor, Jonte Flowers, Randal Falker și Jason Boone.

Spațiul ex-iugoslav

Leii Roșii mizează pe Goran Gajovic (Muntenegru), iar în lot se mai regăsesc accidentatul Muhamed Pasalic (Bosnia) și Stefan Nikolic (Serbia). În schimb, militarii îi au la dispoziție pe Luka Lapornik (Slovenia) și Dragan Zekovic (Serbia-Muntenegru).

Lituania

La Oradea activează Vaidas Kariniauskas și Arturas Valeika. De cealaltă parte în regăsim pe Marius Runkauskas.

Canada și Bulgaria

În fine, Sean Denison reprezintă Canada la CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Pavel Marinov reprezintă Bulgaria la CSM Steaua EximBank București.

Comentarii

comments