Goran Gajovic stabilește noul reper stagional de intercepții într-un meci al CSM CSU Oradea

Goran Gajovic stabilește noul reper stagional de intercepții într-un meci al CSM CSU Oradea

Goran Gajovic a fost unul dintre principalii artizani ai victoriei repurtate de CSM CSU Oradea la Tîrgu Mureș, în cadrul etapei a 4-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 86-60.

Gajovic a fost liderul CSM-ului la intercepție și recuperare, fiind jucătorul care a executat cele mai multe aruncări din acțiune în meciul amintit. Muntenegreanul a intrat în joc mai devreme decât s-ar fi preconizat în condiții normale. Totodată, el a intrat la poziția 4, deoarece Nemanja Milosevic a fost retras pe bancă după ce a fost sancționat cu două greșeli personale în primele cinci minute ale partidei din “Junglă”. Ulterior, el a trecut și la poziția 3.

În cadrul acestui meci, “Gajo” a stabilit un record absolut de intercepții pentru un jucător al CSM CSU Oradea în ediția 2017/18 a Ligii Naționale. El a bifat cinci intercepții, majoritatea dintre acestea conducând spre acțiuni purtate în mare viteză pe contraatac. Gajovic a fost generos, oferind două slam dunk-uri devastatoare în sala în care a jucat mai mult timp din postură de jucător al lui BC Mureș. De altfel, el a jucat pentru prima dată în calitate de adversar în amintita sală la un meci oficial.

Linia statistică a lui Goran a cuprins 10 puncte, 7 recuperări (șase defensive – lider al echipei și la acest capitol), 2 pase decisive și cinci intercepții. El a pierdut o posesie și a terminat partida cu 15 la eficiență și 8 la +/-.

Gajovic a stabilit recorduri personale stagionale de intercepții, recuperări, recuperări defensive și minute de joc. Totodată, el și-a egalat recordul personal la eficiență. Cu cinci intercepții, “Gajo” deține a 2-a performanță individuală a Ligii Naționale, fiind devansat de Goran Martinic, autor a șase intercepții într-o partidă a noii sale echipe, SCM U Craiova.

Precedentul record de intercepții a fost deținut de Basti Ionescu. El a reușit patru în victoria CSM-ului la București, cu Dinamo. scor 90-62. Această performanță a fost reușită de Andrei Mandache chiar la Tîrgu Mureș.

După patru meciuri jucate în uniforma CSM CSU Oradea în Liga Națională de baschet masculin, Goran Gajovic are următoarele medii statistice: 10.3 puncte, 4.8 recuperări, 2.0 pase decisive, 2.3 intercepții și 0.8 posesii pierdute. El are procentaje de 55% la două puncte, 25% la trei puncte, respectiv 91% la linia de pedeapsă. În fine, Gajovic are 13.8 la eficiență și 10.3 la +/- în 23:35 minute jucate pe meci.

Comentarii

comments

Attachment