“Grummy” Guimaraes este noul jucător al CSM Digi Oradea

“Grummy” Guimaraes este noul jucător al CSM Digi Oradea
  • in

Gustavo De Freitas Guimaraes este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. Născut pe 24 ianuarie 1994, sportivul amintit este originar din Brazilia și se află la primul angajament în România. În sportul internațional este cunoscut sub numele de “Grummy” Gustavo Guimaraes.

Antrenorul Dorin Costrăș a făcut o scurtă caracterizare a jucătorului brazilian:

“Este un jucător polivalent, capabil să facă multe lucruri în bazin. Este un mare câștig pentru echipa noastră atât prin prisma valorii sale, cât și a experienței internaționale deosebite. Venirea lui la Oradea reprezintă un câștig foarte important pentru noi.”

Jucător de atac, Grummy este unul dintre cei mai importanți jucători de polo ai Braziliei. El a înscris deja peste 1.600 goluri de-a lungul carierei. Noul jucător al lui CSM Digi Oradea a cucerit medalia de bronz în Liga Mondială 2017 alături de prima reprezentativă a Braziliei. Totodată, Guimaraes a înscris șapte goluri în cele opt partide disputate pentru echipa națională a țării sale de proveniență în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, eveniment desfășurat în vara anului 2016, unde Brazilia s-a clasat pe locul 8.

El a mai jucat cu naționala Braziliei la Jocurile Mondiale Universitare din 2013, la Kazan (locul 8), trei ediții ale Campionatului Mondial (2011 locul 14, 2015 – locul 10, 2017 – locul 12). Are șase ediții de Liga Mondială, incluzând locul 3 la ediția din 2015. A participat la PanAm Games și Campionatele Americii de Sud în multiple ediții, cucerind medalia de aur la cea din urmă în 2014

Provine dintr-o familie de poloiști, atât tatăl cât și bunicul său fiind componenți ai echipei naționale a Braziliei. Cel din urmă a fost port drapel al delegației Braziliei la Jocurile Olimpice din anul 1968, desfășurate la Mexico City. Totodată, mama lui Grummy este antrenor de scufundări, iar fratele său practică jocul de polo la nivel de performanță. De altfel, noul jucător al lui CSM Digi Oradea se mândrește de câte ori are ocazia cu familia sa.

Noul component al echipei antrenate de către Dorin Costrăș sosește de la Rari Nantes Savona, formație clasată pe locul al 5-lea din totalul de 14 participante în primul eșalon al redutabilului campionat al Italiei la polo pe apă – ediția 2017/18.

Guimaraes a deprins tainele polo-ului în țara sa natală, la Esporte Clube Pinheiros. Aici a evoluat între 2001 și 2009. La vârsta de doar 15 ani a fost legitimat de Club Natició Atlétic Barceloneta, din Spania, acolo unde a fost remarcat de către antrenorul Dorin Costrăș.

S-a întors în Brazilia, unde între 2010 și 2015 a jucat pentru SESI-SP. În sezonul 2015/16 a evoluat la Pallanuoto Trieste, pentru ca în stagiunea 2016/17 să joace la Centre Natacio Mataro. El a avut o scurtă experiență, în 2016, la Esporte Clube Pinheiros. Palmaresul lui Grummy cuprinde titlul de campion al Braziliei, cucerit de două ori. A mai jucat pentru Mataro (Spania) în sezonul 2016/17.

A fost desemnat MVP la trei turnee internaționale, în 2012 , 2013 și 2017. Are nouă medalii alături de echipa Braziliei (5 de aur, 2 de argint și 2 de bronz) în cadrul campionatelor Americii de Sud.

“Grummy” Guimaraes se va alătura echipei în viitorul cât mai apropiat. Procedura de obținere a vizei de ședere în România a demarat deja, clubul și jucătorul așteptând viza pentru ca acesta să poată veni în țară. Prin urmare, el va absenta la reunirea echipei, programată marți (07.08).

Sursă foto: Grummy Gustavo Guimarães – Water Polo (Facebook)

Comentarii

comments

Attachment