În căutarea celei de-a 10-a victorii în cupele europene la Arena Antonio Alexe

În căutarea celei de-a 10-a victorii în cupele europene la Arena Antonio Alexe

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea susține primul meci pe teren propriu în sezonul competițional 2017/18. Leii Roșii primesc vizita lui Balkan Botevgrad, formație provenită din Bulgaria. Meciul contează pentru primul tur al FIBA Europe Cup.

Va fi cel de-al 34-lea meci susținut de CSM Oradea în cupele europene. Bihorenii au susținut șase meciuri în ediția 2013/14 a FIBA EuroChallenge, respectiv șase în stagiunea 2014/15. După un an de absență din arena internațională, CSM-ul a revenit în cupele europene cu 18 partide în Basketball Champions League și două în FIBA Europe Cup.

Meciul cu Balkan va fi cel de-al 17-lea meci de cupe europene susținut de CSM Oradea la Arena Antonio Alexe. În sezonul 2016/17, formația antrenată de Cristian Achim a susținut zece partide pe teren propriu în cupele europene. Este vorba despre două victorii în preliminariile BasketBall Champions League, un bilanț de 4-3 în confruntările din faza grupelor, respectiv o victorie în playoff-ul FIBA Europe Cup. Așadar, un bilanț de șapte victorii și trei înfrângeri în stagiunea anterioară sub privirile orădenilor în Arena Antonio Alexe.

Anterior, în cele două aventuri din FIBA EuroChallenge, CSM Oradea a obținut două victorii și a pierdut de patru ori în Arena Antonio Alexe. Rezultă, așadar, un bilanț general de 9 victorii și 7 înfrângeri în jocurile susținute pe teren propriu în cupele europene. Iată echipele răpuse la Oradea: Atomeromu Paks, Royal Hali Gaziantep, BC Prievidza, Lukoil Academic, Avtodor Saratov, Khimik Yuzhne, Maccabi Rishon LeZion, Kataja Basket și Usak Sportif.

Obiectivul CSM CSU Oradea în confruntarea de miercuri (27.09), este obținerea celei de-a 10-a victorii în cupele europene pe teren propriu. Totodată, roș-albaștrii încearcă să bifeze victoria cu numărul 14 în arena internațională. Bilanțul general al meciurilor disputate în cupele europene, indiferent de locație, este de 13-20.

Totodată, va fi cel de-al 4-lea meci pe teren propriu susținut de CSM CSU Oradea într-o dublă eliminatorie. Primele trei s-au consemnat în sezonul 2016/17, toate fiind câștigate. Este vorba despre duelurile cu BC Prievidza, Lukoil Academic și Usak Sportif. Bihorenii au obținut victoria la general în duelurile cu slovacii și bulgarii, pierzând în seria cu turcii.

În tur, la Botevgrad, formația bulgară s-a impus cu scorul de 82-66.

Confruntarea dintre CSM CSU Oradea și Balkan Botevgrad se va desfășura miercuri (27.09), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Întâlnirea este transmisă în direct la DigiSport 3.

Foto: FIBA.basketball

Comentarii

comments

Attachment