În ultima perioadă CSM Oradea și-a îmbunătățit semnificativ bilanțul în confruntările directe cu Clujul

CSM Oradea întâlnește pe U Mobitelco Cluj-Napoca pentru cea de-a 25-a oară în baschetul masculin românesc. Aflată la cel de-al 9-lea sezon în prima liga din țara noastră, gruparea pregătită de către Cristian Achim întâlnește una dintre cele mai importante echipe de club din țara noastră în această disciplină sportivă.

Bilanțul general în confruntările directe cu această echipă este favorabil Clujului cu 15-8.

Prima confruntare directă a avut loc pe 8 octombrie 2005, la Cluj. Gazdele s-au impus atunci cu scorul de 93-69.

U Cluj a câștigat primele patru dueluri directe oficiale cu CSM Oradea. Primul succes al roș-albaștrilor s-a consemnat pe data de 15 decembrie 2007, la Arena Antonio Alexe. Rezultatul final a fost de 69-67.

În sezonul regulat s-au consemnat 17 întâlniri. Scorul general al acestora este de 13-4 în favoarea Clujului.

În Cupa României este 1-1, însă cu o calificare de partea lui U Mobitelco.

În schimb, în playoff-ul Ligii Naționale avantajul este de partea CSM-ului. Oradea a câștigat singura serie de playoff cu scorul general de 3-1.

La Sala Horia Demian din Cluj s-au disputat 11 confruntări, scorul fiind de 8-3 în favoarea gazdelor. De notat că cele trei victorii orădene pe teren clujean s-au consemnat pe parcursul sezonului competițional 2012/13.

În stagiunea anterioară s-au consemnat câte două confruntări în sezonul regulat și în cupă, respectiv patru în playoff. CSM-ul a învins de 5 ori, iar U Mobitelco de 3 ori.

În fine, CSM Oradea are un bilanț de 7 victorii și 7 înfrângeri în confruntările cu U Mobitelco Cluj de la numirea lui Cristian Achim în funcția de antrenor principal al echipei roș-albastre.

Comentarii

comments

Leave a Comment