Istoricul participărilor în cupele europene

Istoricul participărilor în cupele europene

CSM CSU Oradea va participa pentru a 5-a oară în cupele europene. Conducerea clubului a depus documentația necesară pentru participarea în Basketball Champions League – ediția 2018/19, răspunsul organizatorilor fiind prompt, în cadrul căruia s-a transmis că toate candidaturile vor fi analizate în cadrul ședinței Board-ului competiției amintite, programat pentru miercuri (27.06).

În plus, CSM CSU Oradea și-a dat acordul de participare în grupele FIBA Europe Cup dacă echipa va rata accesul în grupele Basketball Champions League.

Astfel, în așteptarea informațiilor din partea Board-ului Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va lua startul pentru a 5-a oară în cupele europene. Debutul absolut s-a consemnat în sezonul 2013/14 când echipa a jucat în FIBA EuroChallenge. În aceeași întrecere a participat CSM-ul și în stagiunea 2014/15.

După un an de absență din arena internațională, CSM CSU Oradea a înregistrat cel mai lung parcurs continental pentru un club românesc în baschetul modern. Roș-albaștrii au disputat 18 partide în Basketball Champions League, unde a obținut rezultate care i-au permis să se califice pentru playoff-ul FIBA Europe Cup. În fine, ultima participare internațională a fost cea mai scurtă. CSM CSU Oradea a fost eliminată în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2017/18.

Așadar, în urma primelor patru participări în cupele europene, cuprinzând meciuri în defuncta FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a bifat 34 meciuri oficiale. Bilanțul general al echipei este de 15 victorii și 19 înfrângeri.

Bilanțul participărilor continentale pe sezoane:

Sezonul 2013/14 – trei victorii, trei înfrângeri
Sezonul 2014/15 – șase înfrângeri
Sezonul 2016/17 – 11 victorii, nouă înfrângeri (10-8 în Champions League, 1-1 în FIBA Europe Cup)
Sezonul 2017/18 – o victorie, o înfrângere

De-a lungul participărilor europene, CSM Oradea a evoluat în 11 țări. Este vorba despre următoarele țări: Ungaria, Rusia, Turcia, Kazahstan, Slovacia, Bulgaria, Israel, Finlanda, Franța, Ucraina, respectiv Italia. În total, CSM CSU Oradea s-a duelat cu 16 echipe. Avtodor Saratov este echipa împotriva căreia roș-albaștrii au jucat patru partide. Ceilalți 15 oponenți s-au duelat cu bihorenii de câte două ori fiecare.

Comentarii

comments