Jucătorii de la echipa națională și-au încheiat obligațiile din această vară

Jucătorii de la echipa națională și-au încheiat obligațiile din această vară

Echipa națională de baschet masculin a României și-a încheiat activitatea pe vara acestui an. Jucătorii aflați sub contract cu CSM CSU Oradea, convocați la acțiunile primei reprezentative au părăsit cantonamentul echipei naționale și au intrat într-un program de recuperare înainte să facă joncțiunea cu restul lotului de jucători.

Bobe Nicolescu, Titus Nicoară și Bogdan Țîbîrnă au părăsit cantonamentul naționalei de la Cluj-Napoca după încheierea turneului internațional, desfășurat în perioada 12-14 august. Începând de marți (16.08), băieții iau parte la un program de recuperare, urmând ca în următoarele zile să se alăture echipei pentru începerea pregătirii colective a noului sezon competițional.

Echipa roș-albastră are noutăți față de formația care a încheiat sezonul competițional 2016/17, adică aproape jumătate din echipă. Prin urmare, staff-ul tehnic trebuie să găsească soluții pentru a implementa fiecare jucător în mecanismul de joc, iar sportivii vor avea de lucru în a-și înțelege rolul în fiecare acțiune, dar și în cadrul echipei.

Decizia de a trimite jucătorii echipei naționale într-un program separat în intervalul 16-18 august a fost luată ca urmare a faptului că restul echipei a urmat un programt de încărcare fizică, complet diferit față de cel urmat de jucătorii de la lot. Cei din urmă au avut o scurtă vacanță de aproximativ două săptămâni între încheierea sezonului competițional 2015/16 și startul pregătirilor alături de echipa națională. Toți cei trei jucători ai CSM-ului aflați la lotul național au făcut joncțiunea cu echipa națională încă de la sfârșitul lunii iunie.

Primul antrenament al echipei CSM CSU Oradea cu jucătorii de la naționala României în componență se va desfășura vineri (19.08), pe plan local. Staff-ul tehnic va avea la dispoziție aproximativ trei săptămâni pentru a pune la punct sistemul de joc. Este o perioadă în care Leii Roșii vor avea opt jocuri de pregătire.

Reamintim faptul că Andrei Mandache este în recuperare după operația suferită la degetul arătător al mâinii stângi. El urmează un program special de menținere și încărcare fizică pe parte sportivă, însă activitatea sa este limitată la acest aspect, întrucât recuperarea medicală nu s-a încheiat încă.

Comentarii

comments