Kalman Kadar: Suntem în fața unei performanțe istorice

Kalman Kadar: Suntem în fața unei performanțe istorice
  • in

Polo-ul orădean este față în față cu o performanță extraordinară. Jucăm în fața propriilor spectatori o semifinală de cupă europeană și avem în gând victoria. CSM Digi Oradea a cedat 12-10 în primă manșă în deplasarea de la SM Verona, dar desfășurarea jocului tur ne dă speranțe.
Am vorbit despre importanța acestui meci cu antrenorul echipei noastre, Kadar Kalman.

Cât de importat este acest meci pentru sportul orădean?

Este un meci de o importanță deoebită. Jucăm pentru calificare într-o finală europeană, ceea ce înseamnă extrem de mult. Ar fi o performanță care a mai fost reușită doar în anii 80 de către Crișul Oradea.

După 9 campionate la rând, menținem ridicat nivelul performanței cu o finală europeană?

Ar fi ceva superb, am scrie o nouă pagină de istorie. Dar tot traseul nostru european este unul care demonstrează că Polo-ul orădean își menține ridicat nivelul performanței.

Cum vedeți acest joc? Care sunt șansele de a întoarce rezultatul din tur?
Va fi foarte dificil, fiindcă orice moment de neatenție poate răsturna situația. Nu putem spune că e vreo favorită. Vom juca de la egal la egal și vrem să câștigăm chiar dacă cei de la Verona sunt o echipă extrem de periculoasă. Sunt două goluri diferență, pe care le putem recupera și trebuie să credem în acest lucru.

Pot fi comparați cu cei de la Napoli, echipă pe care am învinso anterior?

Verona este clar o echipa mai experimentată,  poate mai valoroasă. Faptul că în campionatul intern stau mai bine, ne dovedește că Verona e o echipa mai bună. Dar la Verona am condus tot meciul. Suntem o echipă care a demonstrat multe în acest sezon și nu avem teama adversarului!

Traseul european din acest an reprezintă o mândrie pentru Oradea. Unde ne oprim?

Într-adevăr am reușit niște meciuri extrem de frumoase în Europa. Niște victorii mari și am cedat doar în fața unor echipe extrem de bune, precum Rjeka sau Hannovra. Am întâlnit echipe mult mai puternice decât noi, dar ne-am demonstrat valoarea. Am reușit rezultate frumoase și suntem în fața unei semifinale, pe care sper să o transformăm într-o finală!

Cât de importantă va fi revenirea la joc al lui Nicola Radjen. Poate fi o armă secretă?

Este un jucător extrem de important, care poate să facă diferență. Însă nu trebuie să ne bazăm pe un singur jucător, fiindcă echipa este foarte importantă. Fiecare jucător trebuie să se motiveze, să demonstreze ceea ce poate realiza! Avem mulți jucători experimentați care ne pot ajuta. Trebuie să ne bazăm pe apărare și prin unitate putem reuși.

Ce trebuie să știe publicul orădean despre un astfel de meci?

Publicul orădean e unul care ne-a fost mereu aproape. Le mulțumesc și sper să ne bucurăm într-un număr cât mai mare de aceste meciuri. Suntem entuziamați că putem juca la un astfel de nivel în fața propriilor spectatori.

 

Comentarii

comments

Attachment

polo copy