Liderii echipei în dubla cu BC Prievidza

Liderii echipei în dubla cu BC Prievidza

CSM CSU Oradea a repurtat o dublă victorie în confruntarea cu BC Prievidza, din cadrul primului tur preliminar al Basketball Champions League. Roș-albaștrii s-au calificat în faza următoare după 71-64 la Oradea, respectiv 73-67 în Slovacia. Așadar, cu scorul general de 144-131, campioana României s-a calificat în turul al 2-lea preliminar al noii competiții continentale de top organizată sub egida FIBA.

Leii Roșii au avut medii de 72 puncte marcate pe meci. Oradea a mai adăugat medii statistice de 42.5 recuperări (incluzând 14.0 recuperări ofensive), 18.5 pase decisive cu 10.5 mingi pierdute, respectiv 6.0 intercepții. CSM-ul a terminat cu 41.7% la aruncările din acțiune, incluzând 34.7% la trei puncte, respectiv cu un modest 63.6% la linia de pedeapsă.

Campioana în exercițiu a României a avut trei marcatori principali în această dublă confruntare. Este vorba despre Martin Zeno, Branko Mirkovic și Muhamed Pasalic. Fiecare dintre aceștia a totalizat câte 27 puncte, adică o medie de 13.5 puncte pe partidă. Al 4-lea marcator al echipei a fost Sean Denison, autor al unei medii de 12.5 puncte pe meci.

Martin Zeno și Sean Barnette au cules câte 17 recuperări. Ambii americani au avut câte 8.5 mingi culese la panou pe partidă. Al 3-lea la acest capitol a fost Sean Denison, canadianul având 7.0 recuperări pe partidă.

Branko Mirkovic a totalizat opt pase decisive cu precizarea că în manșa a 2-a nu a avut nicio pasă decisivă. El a terminat dubla cu campioana Slovaciei având o medie de 4.0 pase decisive pe meci. L-a secondat Martin Zeno, cu o medie de 3.5 mingi transformate în puncte de colegii săi.

Martin Zeno a fost cel mai eficient jucător al CSM-ului în dubla cu Prievidza. El a avut o medie de 17.5 la eficiență. Branko Mirkovic a avut un indice de 16.0. Muhamed Pasalic a avut 14.5, iar Sean Denison a terminat cu 12.5 la eficiență.

CSM CSU Oradea se duelează în turul al 2-lea cu Lukoil Academic, campioana în exercițiu a Bulgariei. Dubla se va desfășura pe 4 și 6 octombrie anul curent, primul joc fiind programat a se desfășura în Bulgaria.

Comentarii

comments

Attachment