Locul 11 pentru Bianca Benea și România în proba pe echipe de la Campionatul European de scrimă pentru tineret, proba de spadă feminin

Locul 11 pentru Bianca Benea și România în proba pe echipe de la Campionatul European de scrimă pentru tineret, proba de spadă feminin

Bianca Benea a participat în proba pe echipe la spadă feminin în cadrul Campionatului European de scrimă pentru tineret – ediția 2017. Evenimentul s-a desfășurat la Minsk, Belarus, concursul amintit disputându-se marți (25.04).

La concurs au participat 14 echipe, iar România s-a clasat pe locul 11. Tricolorele au început concursul cu un eșec (30-45) în compania Israelului. Astfel, ele au continut pe tabloul 9-14, unde au dispus de Belarus (45-35).

După succesul repurtat în fața gazdelor, România s-a duelat cu Elveția pe tabloul 9-12, pierzând cu 18-45. În duelul pentru locul 11, tricolorele au dispus de Austria (45-37).

Sportiva legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille, a tras alături de Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), și Ramona Calcan (CSA Steaua). Antrenorul echipei feminine de spadă a fost George Epurescu.

Reamintim că Bianca Benea s-a clasat pe locul 30 în proba individuală de spadă feminin, concurs desfășurat cu două zile mai devreme.

Benea a participat de curând la Campiontul Mondial de scrimă pentru juniori, la Plovdiv, Bulgaria. Aici, orădeanca a obținut locul 23 în proba individuală (din peste 150 de participante), respectiv locul 9 în cea pe echipe (din totalul de 29 participante). Ea se află la primul an în cadrul categoriei de juniori (U20).

Foto: Augusto Bizzi

Comentarii

comments

Attachment

Scrima2