Locul 7 pentru Bianca Benea și România în proba pe echipe la Cupa Mondială de spadă U20 feminin, la Laupheim

Locul 7 pentru Bianca Benea și România în proba pe echipe la Cupa Mondială de spadă U20 feminin, la Laupheim

România s-a clasat pe locul 7 din 16 echipe participante (17 înscrise, însă Norvegia nu a mai participat) în proba pe echipe din cadrul etapei de Cupa Mondială de spadă U20 feminin, la Laupheim, Germania. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 14-15 octombrie, fiind intitulat Uhlmann Cup, ajuns la ediția a 50-a.

Bianca Benea a făcut parte din echipa României. Sportiva legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille, a tras alături de Alexandra Predescu, Zsuzsa Schlier și Denisa Barosan. Competiția pe echipe s-a desfășurat în sistem direct eliminatoriu.

Astfel, pe tabloul de 16, România a învins Elveția (45-32). Tricolorele au pierdut cu Italia (37-38), pe tabloul de 8. În competiția locurilor 5-8, România a pierdut cu Israel (32-45), iar apoi în duelul pentru locurile 7-8 a învins Marea Britanie cu 45-27.

Cu o zi mai devreme, Bianca Benea s-a clasat pe locul 19 din totalul de 196 participante, câștigându-și primele nouă dueluri, în proba individuală de spadă U20 feminin din cadrul aceleiași etape de Cupa Mondială. Sportiva de la CSM Oradea a fost cea mai bine clasată româncă.

Comentarii

comments