LPS Bihorul Oradea învinge Steaua CSM EximBank București la U20 masculin cu o liberă pe final de meci

LPS Bihorul Oradea învinge Steaua CSM EximBank București la U20 masculin cu o liberă pe final de meci

Echipa U20 a LPS Bihorul Oradea a câștigat meciul de deschidere al turneului numărul 4 din cadrul Campionatului Național de tineret (U20) masculin – ediția 2016/17, desfășurat la Oradea. Elevii lui Alin Cureș și Valeria Scheiner au depășit Steaua CSM EximBank București cu scorul de 76-75, la capătul unei partide extrem de echilibrate.

Darius Meluț a transformat o aruncare liberă cu 2.1 secunde înainte de final, pentru a consfinți victoria echipei bihorene. Același jucător a ratat a 2-a liberă, pentru ca mingea să fie recuperată tot de orădeni, prin Danciu. Timpul de joc a expirat și partida s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor.

Partida a demarat cu multe reușite pe tabela de marcaj. Orădenii s-au instalat la conducere și s-au menținut în avantaj pe tot parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Scorul după primele zece minute de joc era de 28-24, pentru ca la jumătatea întâlnirii să fie 43-37.

Steaua a replicat în secvența a 3-a, pe care a încheiat-o la egalitate, scor 57-57, după care a trecut în avantaj. Bucureștenii s-au desprins la 66-59, însă LPS Bihorul a replicat cu un parțial de 8-0 prin care a revenit la conducere. Echipele s-au succedat la conducere pe parcursul ultimelor minute, însă jucătorii lui Alin Cureș și Valeria Scheiner au marcat ultimele cinci puncte, incluzând câte o reușită din acțiune pentru Tămășdan și Szilagyi, principalii marcatori ai echipei, înaintea liberei semnate de Meluț.

Marcatori
LPS Bihorul – Tămășdan 21 puncte, Szilagyi 20, Meluț, Vanța și Oșan câte 8 puncte, Danciu 6, Randiș și Tătăran câte 2 puncte, iar Feflea 1 punct.
Steaua CSM EximBank – Firu 19 puncte, Ionescu 18, Neicu 17, Bălteanu 14, Sava 5, Năstăsie 2.

În urma acestui succes, LPS Bihorul Oradea are 3-4 la general. În schimb, Steaua CSM EXimBank București ajunge la 4-3.

Turneul de la Oradea continuă cu următorul program:

Miercuri (14.12), ora 10:30, CNS Cetate Deva vs Steaua CSM EximBank București – la Sala LPS Bihorul
Joi (15.12), ora 12:00, LPS Bihorul Oradea vs CNS Cetate Deva – la Arena Antonio Alexe

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment