Mandache și Nicolescu au încheiat aventura la EuroBasket 2017

Mandache și Nicolescu au încheiat aventura la EuroBasket 2017

România a încheiat aventura la EuroBasket 2017. Tricolorii s-au clasat pe ultimul loc în Grupa C, găzduită la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, după ce au pierdut cele cinci partide disputate.

Formația antrenată de către Marcel Țenter a avut o misiune extrem de dificilă în condițiile în care a avut adversari de certă valoare, precum jucători cu angajamente în NBA și Euroligă. România a cedat în duelurile cu Spania, Croația, Muntenegru, Ungaria și Cehia.

Din lotul României au făcut parte doi jucători ai CSM CSU Oradea – Andrei Mandache (căpitanul naționalei) și Bobe Nicolescu, respectiv doi sportivi născuți și formați baschetbalistic în Oradea – Rolland Torok (antrenor Valeria Scheiner) și Titus Nicoară (antrenor Dragoș Oprea).

Mandache este jucătorul care a bifat cel mai mare număr de minute din echipa României al EuroBasket 2017. El a evoluat în toate cele cinci partide și a avut o medie de 30.5 minute, perioadă în care a contabilizat 11.0 puncte, 5.2 pase decisive, 4.8 recuperări (1.2 ofensive), 2.2 intercepții pentru 13.8 la eficiență. El a terminat competiția cu 33% la aruncările din acțiune, respectiv 86% la linia de pedeapsă.

Nicolescu a jucat în toate meciurile, având o medie de aproape 14 minute pe partidă. El a contabilizat 3.4 puncte, 1.0 recuperări și 0.8 pase decisive pentru 4.2 la eficiență.

De notat că Bobe a izbutit un slam dunk în partida cu Spania, campioana în exercițiu a Europei. În schimb, Mandache a fost protagonist al celei mai frumoase faze a României în competiție. Este vorba despre un contraatac ce i-a implicat pe Vlad Moldoveanu și Radu Paliciuc, care a ajuns în topul celor mai frumoase acțiuni ale zilei în care respectiva fază, consemnată în duelul cu Spania, a avut loc.

Totodată, Mandache a scris o importantă pagină de istorie. În cursul serii de joi (07.09) și a dimineții de vineri (08.09), sportivul de la CSM CSU Oradea a apărut pe toate site-urile de specialitate din Europa pentru triple-double-ul realizat în meciul cu Muntenegru. El a avut 14 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări, fără posesie pierdută. De notat că Mandache a devenit al 2-lea jucător din istoria EuroBasket care realizează o astfel de performanță. Primul a fost legendarul Toni Kukoc, în urmă cu 24 ani.

Mandache și Nicolescu se vor alătura colegilor de la echipa de club în cursul zilelor următoare.

Foto: Alina Cojocaru / Federatia Romana de Baschet

Comentarii

comments

Attachment