Marius Marinău și CSM CSU Oradea vor colabora în sezonul competițional 2016/17

Marius Marinău și CSM CSU Oradea vor colabora în sezonul competițional 2016/17

Marius Marinău și CSM CSU Oradea au ajuns la un acord în ceea ce privește colaborarea la echipa de Liga Națională. Specialist în pregătire și recuperare fizică, el va fi noul responsabil cu această ramură a activității echipei de baschet masculin campioană în exercițiu a României. Această colaborare va permite secției de baschet să aibă un specialist în pregătire fizică pe tot parcursul sezonului competițional 2016/17.

În vârstă de 40 ani, Marius Marinău este un apropiat al echipei de baschet. El a colaborat cu mai mulți sportivi ce au evoluat și/sau continuă să reprezinte CSM Oradea. În principal, pe parcursul ultimilor ani, Marinău s-a ocupat de recuperarea sportivă a jucătorilor care au revenit după accidentări ce i-au ținut departe de teren și de echipă pentru perioade mai îndelungate. De asemenea, el a lucrat invididual cu diferiți jucători care au ales să se mențină în formă fizică sau sportivă în perioada extracompetițională. Astfel, printre cei care de-a lungul timpului au colaborat cu noul preparator fizic al CSM-ului se numără Bogdan Țîbîrnă, Rareș Pașca, Dani Popescu, Sergiu Pop respectiv Nemanja Barac, dar și sportive de la secția feminină.

Totodată, pe parcursul ultimilor ani, Marius Marinău a ajutat sportivii Academiei de baschet CSM Oradea, însoțindu-i pe aceștia la Campionatul Național de minibaschet 2015, dar și în cantonamentul montan efectuat de grupele Academiei în vara anului precedent.

Conducerea CSM Oradea a ținut cont de experiențele acumulate de-a lungul anilor și a căutat să acționeze în consecință de fiecare dată. Astfel, staff-ul tehnic și medical al echipei s-a îmbogățit de-a lungul ultimilor ani. Așadar, după co-optarea lui Alin Iova pentru postul de medic permanent al echipei, roș-albaștrii vor avea alături, la ședințele de antrenament, un preparator fizic cu un CV impresionant și care este apreciat pentru faptul că se documentează și perfecționează în permanență.

Îi urăm bun venit lui Marius Marinău în familia CSM Oradea, chiar dacă vorbim despre cineva care în ultimii ani a fost un apropiat al echipei și al componenților acesteia. Este un nou început, de această dată avându-l alături de echipa de baschet cu normă întreagă.

CV-ul noului preparator fizic al CSM CSU Oradea

Nume complet: Marinău I. Marius Alin

Data nașterii: 7 ianuarie 1976
Locul nașterii: Oradea, Bihor, România
Cetățenie: română
Post: preparator fizic

Pregătire profesională

– Studii universitare în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea
– Diploma de licenţă în Educaţie Fizică şi Sport, eliberată de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea
– Diploma de absolvire a modulului psiho-pedagogic, eliberată de D.P.P.P.D. Oradea
– Studii aprofundate, specializarea “Antrenament sportiv de înaltă performanţă”, organizate de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea
– Studii și diplomă de masterat, specializarea “Kinesiologie”, organizate de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea
– Studii și diplomă de masterat (D.E.S.S. – Diplôme D’études Superiéures Spécialisées) în specializarea “Biologie şi Psihologie aplicată în antrenamentul sportiv şi în performanţă”, la S.T.A.P.S. din cadrul Universităţii din Reims, Franţa
– Diploma de absolvire a cursului de mentorat, eliberată de D.P.P.P.D. din cadrul Universităţii din Oradea

Activitate de antrenorat

1998/prezent – Antrenor atletism, probe de alergări, secţia de atletism a Clubului Sportiv Universitar Oradea.
1998/2003 – Preparator fizic la clubul de fotbal Kinder Junior Oradea, grupele de juniori.
2006/2007 – Preparator fizic la clubul de fotbal FC Bihor, grupa de juniori republicani A.
2007/2009 – Preparator fizic la clubul de fotbal CF Liberty Oradea, divizia B, seria 2.
2007/2010 – Preparator fizic la clubul de fotbal CF Liberty Oradea, grupele de juniori republicani A, B şi C.
2010/2011 – Preparator fizic la clubul de fotbal FC Bihor Oradea, divizia B.

A mai colaborat cu Săgeata Năvodari și Kaposvari Rakoczi (Ungaria).

Activitate didactică

1998/2000 – Preparator universitar titular la Catedra de Sporturi Individuale a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea.
2000/2007 – Asistent universitar titular la Catedra de Sporturi Individuale a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea.
2007/prezent – Lector universitar titular la Catedra de Discipline Sportive a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Oradea.

Comentarii

comments