Martin Zeno a fost principalul realizator al CSM-ului în meciul de la București

Martin Zeno a fost principalul realizator al CSM-ului în meciul de la București

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu Steaua CSM EximBank București, contând pentru penultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Rezultatul final a fost de 76-78.

Martin Zeno a fost principalul remarcat al formației pregătite de către Cristian Achim în jocul amintit. Nord-americanul a avut un rol mult mai important în acest meci raportat la cel încredințat în partidele anterioare. A fost titularizat la poziția 3, i s-au acordat pentru prima dată peste 20 minute de joc și a avut mingea în mână la ultimele acțiuni ale echipei orădene. El a fost liderul CSM-ului la eficiențî, puncte, intercepții, capace, +/-, respectiv la numărul reușitelor din acțiune.

Numărul 3 de la CSM a avut 32 minute și 19 secunde de joc, perioadă în care a bifat 17 puncte. El a terminat cu 8/10 la aruncările de două puncte, 0/5 de pe semicerc, respectiv 1/1 de la linia de pedeapsă. Americanul a adăugat 5 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive și un capac, cu o posesie pierdută și 22 la eficiență, respectiv 7 la +/-.

Antrenorul Cristian Achim a optat să-l folosească pe Zeno la poziția 3. În minutele în care Will Franklin a fost retras pe bancă, numărul 3 de la CSM CSU Oradea a preluat rolul conducătorului de joc. Acesta s-a achitat bine de sarcini, nivelul jocului, respectiv situația pe tabela de marcaj nefiind afectate în sens negativ de această mutare, fiind o primă confirmare a faptului că Zeno poate să joace un rol activ atunci când are mingea în mână la creație.

Zeno a forțat o aruncare de trei puncte pe tranziție la scorul de 75-73 în favoarea echipei gazdă, încercarea sa fiind imprecisă. Apoi, același jucător a executat ultima aruncare a partidei, pe sirena ce a anunțar finalul partidei, mingea refuzând să intre în coș. Chiar și așa, numărul 3 de la CSM a avut o prestație solidă în ambele faze ale jocului, fiind poate cel mai bun în defensivă, la care se adaugă contribuția de puncte și de ritm în cea ofensivă.

Acesta a fost cel de-al 6-lea meci pentru Zeno în Liga Națională. El a stabilit cele mai bune valori la eficiență, puncte, recuperări, intercepții și la eficiență. Martin are medii statistice de 11.3 puncte, 3.2 recuperări, 1.8 pase decisive, 1.2 intercepții și 0.3 capace cu 0.8 mingi pierdute în 19:31 minute. El are procentaje de 61% la două puncte, 24% la trei puncte, respectiv 83% la linia de pedeapsă.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment