Martin Zeno, cea mai bună prestație stagională

Martin Zeno, cea mai bună prestație stagională

Martin Zeno a avut o prestație colosală în victoria repurtată de CSM CSU Oradea la Pitești, în cadrul etapei a 29-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18. Roș-albaștrii au recuperat un deficit de 20 puncte pentru a se impune în jocul cu BCM U FC Argeș din localitate, scor 98-93.

Venit de pe bancă, Zeno a petrecut 29 minute și 41 secunde pe parchetul Sălii Sporturilor Trival. El a contabiliat 28 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții pentru un coeficient de 38 la eficiență. Martin a fost liderul CSM-ului la toate capitolele statistice amintite. El a pierdut o singură posesie și a avut 1 la +/-.

Zeno a terminat cu 4/5 la aruncările de pe semicerc, 4/8 la încercările din interiorul semicercului pentru un procentaj de 62% la aruncările din acțiune. Americanul a termint cu 8/8 la linia de pedeapsă.

Aceasta este cea mai valoroasă prestație individuală din acest sezon competițional pentru un jucător al CSM CSU Oradea. A fost de abia cel de-al 6-lea meci pentru Zeno în actuala ediție de campionat și al 7-lea joc oficial în sezonul 2017/18. El s-a accidentat în septembrie 2017, la primul meci oficial al CSM-ului, susținut în Bulgaria în FIBA Europe Cup. Zeno a revenit în decembrie 2017, însă la cel de-al 3-lea meci s-a accidentat din nou și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Revenind la prestația lui Zeno din meciul de la Pitești, pe lângă prezența la finalizare și aportul din faza ofensivă, trebuie remarcată utilitatea în defensivă a americanului pe finalul partidei. Apărarea de tip zonă l-a ajutat, fiind activ prin poziționare și intervenții, reușind să alimenteze și jocul de tranziție al echipei. Asta după ce în prima repriză, pe alt sistem defensiv, Zeno a întâmpinat dificultăți. O situație fireacă în condițiile în care nu doar fizic, ci și emoțional este o revenire importantă pentru jucătorul cu numărul 3 al echipei bihorene.

Revenirea lui Zeno s-a consemnat la meciul cu CSM Steaua EximBank, pierdut cu scorul de 68-82. El a avut 16 puncte și 2 pase decisive la primul meci dupăo absență de trei luni și jumătate de pe parchet.

Zeno are medii stagionale de 22:55 minute cu 14.5 puncte, 2.8 pase decisive, 3.0 recuperări, 1.2 intercepții și 1.5 posesii pierdute pentru 14.8 la eficiență. Are procentaje de 47% la aruncările de două puncte, 54% la trei puncte, respectiv 86% la linia de pedeapsă.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment