Martin Zeno continuă alături de CSM CSU Oradea

Martin Zeno continuă alături de CSM CSU Oradea

Martin Zeno va juca pentru CSM CSU Oradea și în sezonul competițional 2017/18. Americanul a semnat un nou angjament cu formația alături de care a devenit campion al României în 2016.

În vârstă de 31 ani, Z a scris istorie în ediția inaugurală a Basketball Champions League, marcând 42 puncte în meciul etapei a 13-a din sezonul regulat, disputat de CSM în Arena Antonio Alexe, câștigat după o repriză de prelungiri, asupra lui Kataja Basket. De asemenea, sportivul nord-american a avt o serie întreagă de prestații memorabile în uniforma roș-albastră.

Alături de calitatea individuală deosebită, de care se folosește pentru a pune puncte pe tabela de marcaj, Zeno se remarcă și prin capacitate de a crea și a-și pune colegii în valoare. De asemenea, el atrage foarte multe faulturi din partea adversarilor, contribuie la recuperare și este un jucător defensivă extrem de util. Toate aceste lucruri sunt probate de faptul că el a fost principalul marcator al CSM-ului în ultimul sezon, al 2-lea pasator și la intercepție, a atras peste cinci faulturi pe meci și a fost al 2-lea jucător în ierarhia individuală a eficienței.

Absolvent al universității Texas Tech, acolo unde a fost recrutat de legendarul antrenor Bob Knight, Zeno a făcut cunoștință cu baschetul românesc în luna februarie a anului 2016, când a fost legitimat de CSM de la Bisons Loimaa, în primul eșalon al Finlandei și Liga VTB.

Zeno a jucat 34 meciuri în ediția 2016/17 a Ligii Naționale și 15 în Basketball Champions League. De asemenea, el a evoluat în Cupa României, FIBA Europe Cup, respectiv SuperCupa României.

În LNBM a avut medii de 14.9 puncte, 3.8 pase decisive, 3.6 recuperări și 1.2 intercepții pentru 13.7 la eficiență. În BCL a totalizat 14.1 puncte, 4.7 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.4 intercepții pentr 13.1 la eficiență. În toate competițiile, Zeno a avut 46% la aruncările de două puncte din 446 încercări, 32% la trei puncte cu 175 aruncări, respectiv 80% la linia de pedeapsă din 247 vizite.

De-a lungul carierei, Zeno a jucat baschet profesionist în NBDL, Filipine, Cipru, Finlanda și Franța. A fost dublu campion al Finlandei și o dată campion al Ciprului. Cel de-al 4-lea trofeu din carieră s-a consemnat în România.

Comentarii

comments

Attachment

Zeno