Milan Mitrovic continuă alături de CSM CSU Oradea

Milan Mitrovic continuă alături de CSM CSU Oradea

Milan Mitrovic continuă colaborarea cu CSM CSU Oradea. Originar din Belgrad, Serbia, tehnicianul în vârstă de 35 ani este component al staff-ului tehnic de la prima echipă a roș-albaștrilor din vara anului 2014. El a semnat un contract cu valabilitate pentru următorii doi ani, similar înțelegerii semnate de antrenorul principal Cristian Achim.

Mitrovic are o experiență de 14 ani în antrenorat, pe parcursul ultimilor cinci activând pe post de antrenor asistent la echipe de primă ligă din Serbia și România.

Înainte de a se apuca de munca de antrenor, Milan a jucat baschet la următoarele echipe: BC Tas Belgrad (1994/95, cadeți), BC Stari Grad (1995/96, cadeți/juniori), BC Cubura (1996/97, juniori/seniori).

Mitrovic a început activitatea de antrenor în vara anului 2002, alături de echipa Superfund BP Belgrad. A petrecut patru sezoane la această echipă, fiind antrenor la nivel de mini baschet și cadeți. Cel mai bun rezultat s-a consemnat în anul 2004, când a obținut calificarea între primele opt echipe ale Serbiei la categoria U14.

milan3

Milan Mitrovic semnează contractul cu CSM CSU Oradea pentru următoarele două sezoane

În sezonul 2007/08 a activat la BC Kotez, unde a condus echipa de cadeți (U16) a clublui. În sezonul 2008/09 a colaborat cu BC Sporteko Belgrad, atât la nivel de seniori (asistent), cât și la cadeți (U16, ca principal). Milan a ocupat aceleași funcții la BC Torlak în sezonul 2010/11, pentru ca din vara anului 2011 să fie angajat la BC Radnicki Belgrad.

În primul sezon, 2011/12, Mitrovic a fost antrenor asistent al echipei de seniori, alături de care a jucat finala Cupei Serbiei. În stagiunea 2012/13 a fost antrenor principal la același club și în același timp a antrenat echipa a 2-a, angrenată în liga de dezvoltare a Serbiei, unde a obținut locul 4. În fine, în sezonul 2013/14, Milan Mitrovic a fost antrenorul asistent al echipei de seniori, angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Serbiei.

Între 2014 și 2016, Milan a fost asistentul lui Cristian Achim la CSM CSU Oradea. Stagiunea 2014/15 a consemnat participare în FIBA EuroChallenge și o calificare în playoff, pentru ca stagiunea 2015/16 să se încheie cu primul trofeu din istoria clubului – titlul de campioană a României, respectiv o finală de cupă națională.

Printre sarcinile lui Mitrovic se numără întocmirea scoutingului și culegerea informațiilor de natură tactică din jocul adversarului, coordonarea ședințelor de individualizare, respectiv găsirea și prezentarea ideilor și aspectelor tactice în timpul meciurilor. De-a lungul celor doi ani deja petrecuți la CSM, Milan s-a evidențiat și ca un bun psiholog, având mai multe intervenții motivaționale.

Până la momentul numirii în funcția de antrenor asistent la CSM – consemnată în vara anului 2014 – Mitrovic a fost secretar general al Asociației antrenorilor de baschet din Serbia. A Ocupat această funcție din anul 2011. Printre sarcinile sale numărându-se coordonarea și îndrumarea antrenorilor de nivel juvenil din Serbia, actualizarea în permanență a listei cu antrenorii licențiați din această țară și organizarea programelor de licențiere a tehnicienilor din baschetul juvenil. De asemenea, el a organizat celebrul clinic de antrenori de la Belgrad, organizat anual în luna iunie sau iulie și la care participă antrenori reputați de pe întreg mapamondul. În fine, el a fost colaborator al revistei The Coach, editată pentru antrenorii de baschet din Serbia.

Antrenorul asistent al CSM-ului are și câteva realizări din punct de vedere academic. El a absolvit Academia de Baschet Belgrad și este licențiat ca antrenor la cel mai înalt nivel în Serbia din anul 2010. De asemenea, el are licență eliberată de FIBA pentru funcția de antrenor principal la orice nivel.

Staff-ul CSM CSU Oradea pentru sezonul competițional 2016/17:

Cristian Achim – antrenor principal
Milan Mitrovic – antrenor asistent
Marius Marinău – preparator fizic
Cristian Dan – fizioterapeut
Alin Iova – medic

Așadar, întreg staff-ul tehnic cu normă întreaga din sezonul precedent continuă alături de CSM CSU Oradea. Singura modificare se consemnează pe postul de preparator fizic, acolo unde conducerea clubului a optat să meargă pe mâna lui Marius Marinău, un specialist din localitate, renumit pentru felul în care se documentează. Un avantaj important în venirea sa alături de echipă constă în faptul că Marinău va fi preparator fizic pe tot parcursul următorului sezon competițional.

Pe de altă parte, Mitrovic devine al 9-lea component al echipei care a devenit campioană a României care continuă alături de CSM CSU Oradea. Ceilalți sunt Cătălin Petrișor, Andrei Mandache, Bobe Nicolescu, Sean Barnette, Martin Zeno, Rareș Pașca, Bogdan Țîbîrnă și Cristian Achim,

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

milan3 milan