Mladen Jojic: “Mă bucur pentru Toni Alexe că Oradea a ajuns la acest nivel în baschet”

Antrenorul echipei Steaua CSM București, Mladen Jojic, a vorbit după eșecul echipei sale în fața lui CSM Oradea în etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin:

“În primul rând felicit Oradea pentru această victorie. Este una meritată pentru această echipă. Num-au surprins, pentru că știu că sunt puternici și joacă foarte bine. De asemenea, știu că publicul de aici are capacitatea de a-și purta favoriții spre victorie.

Pe de altă parte, vreau să vorbesc despre echipa mea. Dacă noi jucăm cum trebuie și arătăm forță, calitate respectiv spirit de echipă, atunci adversarul va avea probleme. Nu am făcut asta la Oradea. Vă asigur că nu aceasta este imaginea reală a echipei mele. Sper ca data viitoare să venim mai bine pregătiți.

Am deschis foarte rău meciul și am aruncat prea mult de la distanță și din poziții nerecomandate. Am ajutat Oradea cu jocul nostru de această dată. Am rămas mult în urmă și asta nu e bine niciodată. Chiar și atunci când poți să recuperezi e dificil pentru că se consumă foarte multă energie. Noi am rămas și mai mult în urmă în sfertul al 3-lea. Practic toate greșelile nostre au fost speculate de Oradea, care ne-a pedepsit aspru în acest meci.”

Tehnicianul bosniac al Stelei a vorbit și despre absența lui Ashton Gibbs:

“Gibbs nu s-a atins de minge de șapte zile. Este accidentat la gleznă. Totuși, un singur jucător nu poate să decidă soarta unui meci. Am pierdut ca echipă, nu pentru că ne-a lipsit un anume jucător. Probabil putea să ne ajute, dar nu cred că ar fi schimbat soarta meciului. Mai ales din moment ce nu s-a antrenat de o săptămână. Cred că săptămâna viitoare va putea să se antreneze cu echipa.

Am găsit un nou conducător de joc pentru că eu consider că avem nevoie de încă unul. În prezent avem șapte jucători. Șase dintre ei vor juca, depinde de ei care o va face. În funcție de cum se antrenează și cum lucrează. Depinde cum mă conving că merită să joace.”

Jojic a vorbit despre Oradea și Antonio Alexe, cel care a jucat ultimul meci înainte să-și piardă prematur viața sub comanda acestui antrenor:

“Am urmărit Oradea în ultimii ani chiar dacă nu am fost implicat direct în baschetul din România. În ultimii ani a urcat enorm și mă bucur sincer pentru ce se întâmplă aici. În prezent acest oraș chiar este important în baschetul românesc. Nu mă surprinde faptul că au astfel de rezultate deoarece știu cum se lucrează la această echipă.

Îmi amintesc de Toni Alexe și mă bucur să văd că proiectul lui a ajuns la acest nivel. Pe vremea când îl antrenam la Ploești am purtat discuții cu el și spunea că își dorește să facă o echipă competitivă la Oradea pentru că este un public civilizat și iubitor de baschet. Mă bucur sincer pentru ce văd aici.

Toni a fost un jucător cu o personalitate puternică. Este exemplul de jucător de urmat din punct de vedere al caracterului. Ce a avut el urmăresc eu la jucătorii de baschet.”

Comentarii

comments

Leave a Comment