Modificări în Basketball Champions League, fără să influențeze programul CSM CSU Oradea

Modificări în Basketball Champions League, fără să influențeze programul CSM CSU Oradea

Basketball Champions League se extinde. Conducerea competiției a emis un comunicat cluburilor participante că a luat decizia de a include trei echipe care inițial nu au fost înscrise și care nu au participat la tragerea la sorți, desfășurată la Munchen pe 21 iulie anul curent.

AEK Atena, Partizan Belgrad și Stelmet Zielona Gora s-au alăturat noii competiții continentale destinate formațiilor de club. Pentru a le face loc acestor trei echipe, organizatorii au decis să mărească numărul echipelor din faza grupelor de la 32 la 40, respectiv creșterea numărului grupelor de la patru la cinci.

Această măsură nu influențează programul echipei CSM CSU Oradea. Campioana în exercițiu a României va lua startul în primul tur preliminar. Nici programul adversarilor stabiliți prin tragerea la sorți de luna trecută nu s-a modificat.

Acesta este următorul:

Primul tur preliminar
CSM CSU Oradea vs BC Prievidza – 27 și 29 septembrie 2016

Al 2-lea tur preliminar
Lukoil Academic vs CSM CSU Oradea – 4 și 6 octombrie 2016

Dacă trece de faza preliminară, CSM CSU Oradea va lua startul în Grupa B din Basketball Champions League, alături de Pinar Karsiyaka (Turcia), UR Venezia (Italia), Avtodor Saratov (Rusia), Maccabi RM (Israel), Khimik Youzhny (Ucraina), Le Mans Sarthe (Franța) și Kataja (FIN) / Sodertalje (SWE) / Charleroi (BEL). Faza grupelor ar urma să demareze pe 19 octombrie.

Dacă va fi învinsă în primul sau al 2-lea tur preliminar din Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va evolua în FIBA Europe Cup, într-o grupă cu Bnei Hertzelyia (Israel), Steaua CSM EximBank București și BC Prievidza (Slovacia) / Lukoil Academic (Bulgaria).

Comentarii

comments