Muha Pasalic a vorbit despre experiența sezonului 2016/17, alături de CSM CSU Oradea

Muha Pasalic a vorbit despre experiența sezonului 2016/17, alături de CSM CSU Oradea

Muhamed Pasalic, protagonist de seamă al meciului decisiv din finala mică a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17, a participat la o conerință de presă în cadrul căreia a vorbit despre experiența trăită alături de CSM CSU Oradea.

“Sunt aici de la 1 august. A fost un sezon foarte lung, extenuant, cu multe meciuri și deplasări pe măsură. Am avut multe oscilații. Sunt fericit pentru felul în care s-a încheiat sezonul pentru noi. Pe de altă parte, anumite circulstanțe au făcut ca echipa noastră să nu-și atingă potențialul maxim. Acesta este sentimentul meu după zece luni în această echipă. Eu cred că am avut potențial pentru a disputa atât finala cupei, cât și a campiontului. Probabil accidentările au contat.

A fost o aventură continentală foarte frumoasă. Consider că tot ce am făcut în acest sezon competițional reprezină o frumosă și utila experiență pentru fiecare dintre noi. Mă refer la jucători, antrenori, club, toată lumea. E important să învățăm cu toții din ea. La final le mulțumesc colegilor, staff-ului tehnic, domnului Șerban Sere, suporterilor, pentru sprijinul oferit.

Vreau să accentuez acest lucru. Nu am simțit acest sprijin în alte locuri. Au fost multe probleme de-a lungul acestui sezon, cu accidentări, oboseală, imposibilitatea de a găsi zile de odihnă, însă totul a fost acoperit de sentimentul pe care l-am avut, fiindcă în permanență am avut susținere și sprijin din partea tuturor factorilor importanți.

Medalia e foarte importantă, dar sprijinul și susținerea pe care le-am avut sunt mai prețioase. Mulțumesc frumos tuturor pentru susținere.”

Cum a fost acest sezon comparativ cu precedentele pentru tine, petrecute în alte echipe sau țări?

“Tot ce pot să spun e că a fost extenuant. Mai obositor decât oricare alt sezon. În ultimii ani nu am jucat în cupele europene. Așadar, acest sezon a fost un iad pentru mine prin prisma numărului de meciuri și mai ales al călătoriilor. Au fost deplasări foarte lungi, am avut inclusiv șapte zile în care am fost departe de Oradea. E important că toți am terminat sezonul în picioare. E extrem de important că toți jucătorii pleacă spre case sănătoși.”

Ultimul meci al sezonului a fost cel mai bun?

“Dacă ne uităm la cifre, da. Statistica e ca bikini…vezi totul, dar de fapt nu vezi nimic. Dacă ne uităm pe statistică într-adevăr a fost cel mai bun meci al sezonului pentru mine.”

Ți-ai dori să continui la Oradea?

“Sunt aici de zece luni. Tot ce îmi doresc acum este să merg acasă, să schimb puțin decorul. Îmi lipsesc soția și fiul, îmi e tare dor de familia mea. E prea devreme să discutăm despre următorul sezon. Dacă cei de la club vor dori să continuăm sunt dispus să vorbim despre această oportunitate, dar acum tot ce vreau este să îmi îmbrățișez familia. Vreau să mă detașez puțin de baschet. Încărcătura fizică și psihologică au fost foarte mari.”

Ar fi o provocare să revii și să lupți pentru titlu?

“Bine-nțeles. De la bun început am venit aici pentru a juca finala și a o câștiga. Nu am venit pentru altceva. Am jucat împotriva CSM-ului în sezonul precedent și am apreciat foarte mult cum a jucat Oradea. Mi-am dorit și am crezut că împreună putem să câștigăm. Cu siguranță ar fi o provocare. Mai ales că am fost atât de aproape și pentru că mi-aș dori să avem o nouă șansă în Meciul 5. Nu cred că am fost mai modești decât Clujul în acea serie.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment