Muhamed Pasalic a revenit pe parchet după o absență de aproape cinci luni

Muhamed Pasalic a revenit pe parchet după o absență de aproape cinci luni

Muhamed Pasalic a disputat primul meci după o absență de aproape cinci luni. Jucătorul bosniac a bifat primele minute de joc după accidentarea suferită la mâna dreaptă, de aruncare, la începutul lunii aprilie anul curent.

CSM CSU Oradea a beneficiat de serviciile lui Muha în partida susținută vineri (31.08), la Timișoara, cu SCM din localitate. El a fost trimis pe parchet preț de câteva minute în fiecare secvență de joc a partidei pierdute de roș-albaștri cu scorul de 64-81.

Accidentarea lui Pasalic s-a consemnat în cel de-al 3-lea meci din TOP 6 în precedenta ediție de campionat. El și-a fracturat osul scafoid la mâna dreaptă în primul minut al sfertului 4 din meciul cu BC CSU Sibiu, scor 104-78, în data de 3 aprilie anul curent, la Arena Antonio Alexe.

Ex-iugoslavul a optat să facă recuperare, fără intervenție chirurgicală, după ce a consultat mai mulți medici, atât în România, cât și străinătate. Pasalic a fost alături de echipă la jocurile din semifinalele și finala precedentei ediții de campionat, chiar dacă nu și-a putut ajuta colegii în teren. El și-a sprijinit colegii moral, dar și cu sfaturi, Muha fiind unul dintre sportivii care citesc foarte bine jocul de baschet.

În trei sezoane petrecute la nivelul Ligii Naționale a României, unul la Cluj, două la Oradea, Pasalic are medii pe carieră de 9.9 puncte, 3.1 pase decisive, 2.4 recuperări și 0.7 intercepții în aproape 27 minute pentru 10.9 la eficiență.

În vârstă de 31 ani, aniversați pe 27 august, Pasalic măsoară 1.90 metri și evoluează la pozițiile 1-2. El are un trofeu de Cupa României, câștigat în 2016, respectiv unul de Liga Națională, obținut în acest an. Muha a mai disputat o finală de cupă în 2018 și a jucat în SuperCupa României 2016.

Comentarii

comments