Muhamed Pasalic continuă alături de CSM CSU Oradea

Muhamed Pasalic continuă alături de CSM CSU Oradea

Muhamed Pasalic a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Bosnia-Herțegovina, în vârstă de 30 ani, va petrece al 2-lea sezon consecutiv alături de roș-albaștri.

Muha măsoară 1.93 metri și este fundaș. El poate fi utilizat atât la poziția 1, cât și la poziția 2. Printre calitățile sale se numără aruncarea de trei puncte, controlul la minge și creativitatea, dar în același timp este un baschetbalist deosebit de util în faza defensivă, atât individuală, cât și colectivă.

Pasalic va bifa cel de-al 3-lea sezon consecutiv în Liga Națională de baschet masculin. El a debutat în România alături de U-BT Cluj-Napoca, formație alături de care a cucerit Cupa României în primăvara anului 2016, tocmai la Arena Antonio Alexe din Oradea. În sezonul petrecut alături de CSM, Pasalic a fost semifinalist al Cupei României, a participat la cea mai lungă aventură continentală din istoria baschetului românesc și a avut un aport decisiv la câștigarea medaliei de bronz în LNBM.

În 37 meciuri disputate la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2016/16, Pasalic a avut medii statistice de 9.3 puncte, 2.4 pase decisive, 1.8 recuperări și 0.8 intercepții pentru 8.9 la eficiență în 24:04 minute pe partidă.

El a jucat 17 meciuri în Basketball Champions League, competiție în care a contribuit cu 8.9 puncte, 2.8 pase decisive, 1.8 recuperări și 0.5 intercepții pentru 9.1 la eficiență în peste 26 minute pe meci.

De asemenea, Muha a bifat două prezențe în FIBA Europe Cup, două în Cupa României și una în SuperCupa României pe parcursul sezonului 2016/17, alături de gruparea bihoreană. Așadar, un număr total de 59 meciuri oficiale disputate. El a marcat 129 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 42.8% la acest procedeu în toate competițiile.

Cariera profesionistă a lui Muhamed Pasalic a cuprins angajamente în Bosnia, Franța și Grecia. Este vorba despre Vogošća, Bosna Sarajevo, Kavala, Aris Salonic, Reims Champagne Basket. Alături de prima reprezentantivă a țării sale, Muha a jucat la EuroBasket 2013 și EuroBasket 2015. El s-a retras din echipa națională a Bosniei.

Comentarii

comments

Attachment

Pasalic