Muhamed Pasalic e liderul Ligii Naționale la procentajul aruncărilor de trei puncte

Muhamed Pasalic e liderul Ligii Naționale la procentajul aruncărilor de trei puncte

Muhamed Pasalic este liderul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 la procentajul aruncărilor de trei puncte. Baschetbalistul bosniac de la CSM CSU Oradea a marcat jumătate din aruncările de acest gen executate în primele 17 etape ale sezonului regulat.

Muha are 35 de reușite din 70 aruncări. El este singurul jucător din actuala ediție de campionat cu un procentaj de 50% la trei puncte. Pasalic îi devansează pe Tyler Laser (CSU Sibiu) – 48.9% și Goran Martinic (SCM U Craiova) – 48.5%.

Pasalic are 117 coșuri de trei puncte marcate pentru CSM Oradea în 52 partide disputate la nivelul Ligii Naționale. El are un procentaj de 45.3% în echipament roș-albastru. În total, după cele 92 meciuri disputate în LNBM (52 pentru CSM Oradea, 40 pentru U-BT Cluj), Muhamed are 209/448 la trei puncte pentru un procentaj de 46.7% pe întreaga carieră în Liga Națională.

CSM CSU Oradea se situează pe prima poziție în Liga Națională de bschet masculin – ediția 2017/18 la numărul de reușite de pe semicerc. Leii Roșii au marcat 173 coșuri de trei puncte, cu opt mai multe decât cea de-a 2-a clasată, BC CSU Sibiu. Podiumul este completat de CSM Steaua București.

De notat că la momentul întreruperii campionatului CSM CSU Oradea se situează pe locul 2 la procentajul atuncărilor de trei puncte. Roș-albaștrii au 40.05% la acest procedeu, fiind devansați de CSM Steaua București, formație ce are 40.1%.

În schimb, CSM CSU Oradea se situează pe prima poziție a clasamentului la procentajul reușitelor de două puncte. Oradea are 404 reușite de acest gen cu un procentaj de 61.9% la acest procedeu. Aici, bihorenii devansează pe BC SCM Timișoara și CSM Steaua București în această ierarhie.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments