Mulțumiri voluntarilor, partenerilor și sponsorilor pentru organizarea Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016

Mulțumiri voluntarilor, partenerilor și sponsorilor pentru organizarea Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016

FIBA, Federația Română de Baschet și CSM Oradea doresc să aducă mulțumiri tuturor voluntarilor, colaboratorilor, partenerilor și sponsorilor pentru ajutorul oferit la organizarea Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Evenimentul s-a desfășurat între 5 și 14 august, la Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma și Universitatea Oradea, fiind cel mai mare concurs internațional de baschet organizat în România de-a lungul ultimului deceniu.

De-a lungul anilor, țara noastră a găzduit evenimente baschetbalistice de amploare, cu caracter de Campionat European. Este vorba despre toate categoriile de vârstă – U16, U18, U20 și seniori, la feminin, respectiv U16, U18 și U20 la masculin. De-a lungul timpului, acest gen de evenimente s-au organizat la Timișoara, București, Sibiu, Tîrgu Mureș, Pitești și Oradea. Niciodată un astfel de concurs nu a avut parte de 23 echipe participante, așa cum s-a întâmplat cu competiția tocmai încheiată la Oradea.

Cu această ocazie s-au oferit, în semn de recunoștință, două premii pentru eforturile susținute depuse în folosul bunei organizări și desfășurări a întregului eveniment. Este vorba despre:

Lajos Kovago – președintele Asociației Județene de Baschet Bihor (AJB Bihor) – pentru susținerea baschetului de-a lungul anilor. Domnul Kovago a fost parte organizatorică a tuturor Campionatelor Europene de baschet organizate în ultimul deceniu pe întreg teritoriul României și a ajutat, reprezentând cu cinste Oradea și România, inclusiv la evenimentele similare găzduite în Ungaria. Domnia sa a fost recompensată, de Federația Română de Baschet, cu un premiu pentru întreaga activitate în slujba sportului cu mingea la coș din România.

Ovidiu Clonda – administratorul Arenei Antonio Alexe – pentru eforturile depuse în tot ceea ce privește dotarea sălilor cu necesarul de echipament tehnic, IT etc. Domnul Clonda a fost recompensat cu premiul fair play pentru corectitudinea și căldura cu care a primit oaspeții municipiului Oradea de-a lungul întregului eveniment. Premiul a fost oferit de FIBA, FR Baschet și CSM Oradea.

De notat că Federația Engleză de Baschet a premiat-o pe cea a României pentru buna organizare a acestui eveniment. Totodată, FIBA a înmânat premiul din imagine, în semn de apreciere pentru modul în care a fost organizat Campionatul European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016.

premiu

Nu pot fi omiși partenerii de la OTL, care au susținut și sprijinit sistemul de transport local pe durata întregului eveniment. Se impune să mulțumim și hotelurilor Continental, Ramada, Maxim și Impero pentru serviciile de cazare și masă oferite.

Mulțumiri de impun și parterilor oficiali ai evenimentului Digi, Tiriac Auto, Izvorul Minunilor și Icelandia. Aceștia au oferit servicii de internet, transport și logistică, respectiv furnizare de apă și gheață.

Pe această cale, dorim să mulțumim, pentru implicare și efortul susținut depus de-a lungul ultimelor săptămâni, tuturor voluntarilor care au contribuit consistent la buna desfășurare a competiției și fără de care evenimentul nu s-ar fi putut desfășura. Este vorba despre branduirea locațiilor, întreținere, curățenie, sonorizare, crainic, îngrijirea oficialilor, masa de arbitraj, transportul echipelor, delegațiilor, arbitrilor și oficialilor, respectiv menținerea ordinii în cele trei locații. Mulțumim tuturor pentru efortul și sprijinul oferite, atât voluntarilor din Oradea, cât și celor veniți din alte orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Pitești, București, Tîrgu Mureș și alte orașe. Dincolo de munca impresionantă depusă, suntem convinși de faptul că un astfel de eveniment a avut darul de a apropia comunitățile de iubitori ai baschetului din aceste orașe ale României, scopul comun fiind acela de a sprijini și încuraja dezvoltarea acestui fenomen în țara noastră.

Oradea a fost pentru a 4-a oară, în ultimii cinci ani, gazda unui Campionat European de baschet. Precedentele au fost Campionatul European U18 feminin – Divizia A 2011, Campionatul European U18 feminin – Divizia B 2014, respectiv EuroBasket Women 2015.

Toamna anului 2017 va completa un ciclu impresionant în ceea ce privește seria evenimentelor baschetbalistice organizate în țara noastră. Federația Română de Baschet, împreună cu inimosul grup de oameni pasionați de sportul cu mingea la coș, va organiza cel mai important eveniment existent în baschetul european – EuroBasket 2017. Acesta se va desfășura în luna septembrie a anului următor, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, fiind organizat sub egida FIBA.

Comentarii

comments

Attachment

premiu