Muratbey Usak Sportif vs CSM CSU Oradea în playoff-ul FIBA Europe Cup

Muratbey Usak Sportif vs CSM CSU Oradea în playoff-ul FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se va duela cu Muratbey Usak Sportif din Turcia în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. Dubla confruntare se va desfășura pe 8 și 22 februarie anul curent. Prima manșă se va desfășura la Arena Antonio Alexe.

Tragerea la sorți a playoff-ului FIBA Europe Cup s-a desfășurat joi (26.01), la sediul FIBA, fiind condusă de către Ljubomir Mandic, Head of Competitions pe zona Europa al forului internațional.

Programul meciurilor:

Prima manșă pe 8 februarie la Oradea.
A 2-a manșă pe 22 februarie la Usak.

Data și ora ambelor meciuri urmează să fie confirmată până la data de 30 ianuarie.

Similar campioanei României, Usak Sportif provine din Basketball Champions League. Turcii au avansat în grupele acestei competiții după o dublă victorie repurtată asupra lui U-BT Cluj-Napoca. Turcii au obținut 5 victorii din 14 meciuri disputate în Grupa C din BasketballCL.

În competiția internă, Usak Sportif are 5-10 la general și se situează pe locul al 13-lea în Turcia, cotată drept a 2-a întrecere internă ca valoare din baschetul european de club masculin.

Antrenorul echipei este Ozan Bulkaz.

Lotul de jucători cuprinde șapte străini. Cinci sunt americani, cu câte un leton și un lituanian.

În ultima etapă din Basketball Champions league, Usak a repurtat un succes în fața liderului Grupei D, Asvel Villeurbane, scor 70-58. De notat că pe parcursul acestui sezon formația amintită a obținut o victorie remarcabilă, asupra lui Fenerbahce Istanbul, finalista ultimei ediții a Euroligii masculine.

Clubul a luat ființă în anul 2006 și joacă pe Universitesi Sport Hall. Aceasta are o capacitate de 2.000 locuri. Usak Sportif a promovat în primul eșalon la finele sezonului 2012/13 și se află la cel de-al 4-lea sezon consecutiv în liga profesionistă a Turciei. s-a clasat pe locul 7 și a avansat în playoff-ul campionatului în 2014 și 2016. Se află la cea de-a 2-a participare în cupele europene, la prima calificându-se între primele 16 echipe în ediția 2014/15 a EuroChallenge.

De notat că la această echipă a evoluat Kehm Birch, actualul pivot al lui Olympiacos Pireu. De asemenea, la Usak a jucat Miha Zupan, fostul jucător al CSM CSU Oradea, dar și Giordan Watson, conducătorul de joc al echipei naționale a României.

Vom reveni cu mai multe detalii despre adversarul campioanei României în optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

Comentarii

comments

Attachment

sit