Nichita Ilisie și Ferenc Czenk au ajutat România să se claseze pe locul 9 la Campionatul European U19 – ediția 2018

Nichita Ilisie și Ferenc Czenk au ajutat România să se claseze pe locul 9 la Campionatul European U19 – ediția 2018
  • in

Echipa națională a României s-a clasat pe locul 9 din totalul de 16 participante la Campionatul European U19 masculin de polo pe apă – ediția 2018. Evenimentul s-a desfășurat la finalul lunii august, la Minsk, Belarus. Tricolorii au bifat trei victorii din totalul de șase partide disputate.

Reprezentativa tricoloră a înregistrat o victorie și două înfrângeri în faza grupelor, clasându-se astfel pe locul al 3-lea, în urma Muntenegrului și Greciei, devansând formația gazdă. Iată rezultatele consemnate în grupă:

România vs Muntenegru, scor 5-8
România vs Grecia, scor 2-8
România vs Belarus, scor 8-7

Astfel, s-a ajuns la barajul pentru calificarea în sfeturile de finală. Aici compatrioții noștri s-au duelat cu Rusia, fiind învinși cu scorul de 6-9.

România a continuat competiția în turneul destinat locurilor 9-12, unde a obținut două victorii din tot atâtea partide disputate. Întâi au învins Turcia, scor 5-4, pentru ca în ultimul meci să treacă de Franța, scor 9-8.

Lotul României la acest eveniment: Robert Sganta, Șerban Abrudan (portari), Alexandru Albu, Victor Antipa, Matei Luțescu, Adrian Vlăsceanu, Claudiu Andrei, Silvian Colodrovschi, Francesco Iudean, Peter Kari, Vlad Georgescu, David Bota, Nichita Ilisie, respectiv Ferenc Czenk. Cei doi din urmă sunt legitimați la CSM Digi Oradea.

Foto: Sustinem poloul romanesc (Facebook)

Comentarii

comments

Attachment