Nikola Radjen, jucător CSM Digi Oradea, prefațează finala LEN EuroCup 2017

Nikola Radjen, jucător CSM Digi Oradea, prefațează finala LEN EuroCup 2017
  • in

Nikola Radjen, component al echipei de polo CSM Digi Oradea, a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre venirea la formația bihoreană, calificarea în finala LEN EuroCup și a prefațat confruntarea cu Ferencvaros Budapesta, eveniment ce ține capul de afiș al agendei sportive în această perioadă pe malurile Crișului Repede.

“Sunt fericit că am oportunitatea să fiu parte din acest moment special pentru oraș, pentru club și pentru polo-ul românesc. Mă bucur că scriem un nou capitol pentru polo-ul orădean și miercuri vom disputa prima manșă a unei finale continentale. Sunt fericit pentru mine, pentru colegi, pentru echipă, să avem această oportunitate.

Respectăm Ferencvaros, este un club cunoscut în toată Europa, dar nu prea mult sau mai mult decât este cazul. Credem în echipa noastră și în forța pe care o are acest grup. După meciul cu Verona am simțit că fac parte dintr-un grup de învingători. Am făcut un pas înainte pentru CSM Digi Oradea, pentru că a ajunge să joci finala LEN EuroCup este ceva remarcabil.

Echipa a făcut o treabă foarte bună ajungând până aici. Drumul unei echipe este compus din pași mărunți. Mai avem un astfel de pas de făcut. Este un pas mărunt, dar foarte important. Într-o finală câștigă întotdeauna cel care își dorește mai mult. Ca să ajungi aici trebuie să demonstrezi că ai valoare. Într-o finală e clar că ambele protagoniste au cam același nivel. Așadar, important este să avem atitudinea potrivită. Trebuie să abordăm meciul ca pe ceva ce ne dorim mai mult decât își doresc adversarii noștri. Cu atmosfera pe care o avem în echipă e clar că avem șanse foarte mari.”

Despre public, Nikola a spus:

Cred în victorie și cred că orașul Oradea merită această performanță. Vom juca cu gândul la publicul acesta minunat, care ne-a fost alături până aici și care sunt convins că ne va oferi o nouă mână de ajutor la meciul cu Ferencvaros. Va fi o sărbătoare a polo-ului și îi aștept cu drag pe toți orădenii care vor să fie lângă noi în acest moment extrem de important.

Sunt foarte optimist, dar acest lucru izvorăște din faptul că am deplină încredere în echipa mea și în acest grup. Am convingerea că putem să învingem pe Ferencvaros. Finala va fi câștigată nu de echipa mai bună ci de cea care își va dori mai mult să o adjudece, mă văd nevoit să repet. Eu cred că noi suntem aceia.

Meciul de miercuri este ultimul în această aventură continentală pe teren propriu. Vrem să le oferim orădenilor, în semn de mulțumire, un meci de care să-și amintească cu drag mult timp de acum înainte. Este important să terminăm această aventură pe teren propriu cu o victorie și să ducem la Budapesta un avantaj înaintea manșei decisive.”

Întrebat despre faptul că a absentat o perioadă îndelungată din bzin, sportivul ex-iugoslav a precizat:

“Asigur pe toată lumea că nu am uitat să joc polo. O am în sânge. În meciul cu Verona am jucat trei din cele patru reprize și m-am simțit foarte bine. Sunt pregătit să joc chiar mai mult dacă este nevoie în meciul cu Ferencvaros.”

Radjen a fost întrebat cum s-a adaptat la Oradea:

“Mă simt foarte bine. Mulțumesc colegilor de echipă, antrenorului și tuturor celor de la club pentru felul în care m-au primit și m-au ajutat să mă adaptez cât mai rapid. Meciul cu Verona a fost pratic debutul meu la CSM Digi și a fost unul mult mai bun decât m-am așteptat.

Familia mea este aici, alături de mine. La rândul lor, membrii familiei sunt foarte mulțumiți de ce au găsit aici la Oradea. Se simt bine și sunt nerăbdători pentru meciul de miercuri.”

Foto: Christian Sandor

Comentarii

comments

Attachment

Radjen