Noi recorduri în ceea ce privește transmisia TV a meciurilor echipei de baschet

Noi recorduri în ceea ce privește transmisia TV a meciurilor echipei de baschet

Sezonul 2016/17, cel mai lung din istoria secției de baschet CSM Oradea, a cuprins și cel mai mare număr de meciuri transmise la TV. În total, 55 din cele 64 jocuri susținute de bihoreni au fost produse și transmise de diferite televiziuni.

Toate acestea au putut fi urmărite în transmisiune directă la DigiSport. Mare parte dintre jocurile amintite au fost produse de către Digi, iar jocurile susținute în deplasare în cupele europene au fost produse de televiziuni locale, fiind oferite la DigiSport în baza parteneriatelor existente între televiziuni și organizatorul Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

CSM-ul a disputat 41 meciuri în Liga Națională de baschet masculin în ediția de campionat recent încheiată. Roș-albaștrii au avut 33 din aceste meciuri transmise în direct la TV. Acestora li se adaugă SuperCupa României, respectiv cele două jocuri susținute la turneul final de Cupa României.

În cupele europene, din totalul de 20 partide disputate, un număr de 19 au fost transmise în direct la DigiSport. Singura partidă netelevizate a fost prima deplasare a roș-albaștrilor în această aventură. Este vorba despre meciul de la Prievidza (Slovacia). De asemenea, din cauza unor probleme de comunicare cu televiziunea locală din Usak (Turcia), au existat anumite probleme în ceea ce privește obținerea semnalului pentru ultima deplasare a CSM-ului în aventura continentală.

Meciurile susținute de Leii Roșii în Franța, Italia, Israel, respectiv Turcia, în compania formațiilor Le Mans Sarthe, Umana Reyer Venezia, Maccabi Rishon LeZion și Pinar Karsiyaka Izmir, au fost produse de televiziuni cu acoperire națională în țările amintite, recunoscute ca fiind consumatoare de baschet.

Așadar, un procent de 86% din meciurile disputate de CSM CSU Oradea în sezonul 2016/17 au fost transmise la TV. Aici sunt incluse toate jocurile din faza grupelor în Basketball Champions League, respectiv jocurile eliminatorii – playoff-ul LNBM, Cupa și SuperCupa României.

Comentarii

comments