O var(iat)ă (gamă) de evenimente baschetbalistice la Oradea

O var(iat)ă (gamă) de evenimente baschetbalistice la Oradea

Perioada de vară, cea în care de obicei sportul cu mingea la coș pe plan local trece în plan secundar și deschide loc discuțiilor din partea suporterilor cu privire la viitorul echipei favorite, a avut în acest an la Oradea o activitate mai bogată decât de obicei și mai deschisă iubitorilor de baschet din oraș decât în alte părți. Acest lucru se explică prin faptul că au fost organizate mai multe evenimente baschetbalistice în această perioadă.

Chiar dacă echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a intrat în vacanță în ultima săptămână a lunii mai, sportul cu mingea la coș din Oradea a rămas în centrul atenției pe tot parcursul verii. Trei evenimente importante au avut loc în localitatea de pe Crișul Repede în această perioadă.

Nu neapărat în ordine cronologică, facem referire la:

Harlem Globetrotters

Spectacolul trupei americane de baschet și comedie s-a desfășurat la Oradea pe data de 31 mai. Evenimentul a fost organizat de Harlem Globetrotters și compania Comvel.

Campionatul European U20 masculin Divizia B

Competiția a reunit 21 echipe naționale și s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe și CE Partenie Cosma între 14 și 23 iulie. Evenimentul a fost organizat de FIBA și Federația Română de Baschet.

Visit Oradea Streetball 2017

Eveniment de baschet 3×3, organizat de Sport Arena Streetball, în perioada 5-6 august, în superba Piață a Unirii. La organizarea acestui eveniment au contribuit Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea.

CSM Oradea a fost co-organizator și a ajutat la buna desfășurare a tuturor acestor evenimente de natură baschetbalistică, menite să aducă publicului consumator de bschet noi și diferite forme de a-și întreține pasiunea pentru jocul cu mingea la coș.

Ședințe și cursuri de specializare sau formare a antrenorilor

În Oradea s-au desfășurat și evenimente ce țin de orgnizarea sau dezvoltarea sportului cu mingea la coș în această vară. Este vorba despre ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet, respectiv clinicul internațional de antrenori din sectorul juvenil. Acestea s-au desfășurat la Hotel Continental, respectiv în sala de sport a Universității din Oradea.

Turul Ciclist al Bihorului

Un alt moment de acest gen a fost organizat cu ocazia Turului Ciclist al Bihorului, atunci când în Piața Unirii, orădenii au avut oportunitatea să se întâlnească cu Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, pentru a sesiune de aruncări la coș, foto și autografe. Bellotto, sponsorul tehnic al echipei CSM CSU Oradea, implicat în organizarea evenimentului ciclistic de la începutul lunii iunie, a instalat un panou de baschet în locația amintită.

Baschet juvenil

Ne reamintim, de asemenea, de organizarea turneelor finale ale Campionatelor Naționale U14 și U13 masculin, la CE Partenie Cosma, respectiv LPS Bihorul Oradea, în lunile mai și iunie.

Așadar, o gamă largă de evenimente baschetbalistice organizate în Oradea pe parcursul ultimelor aproxomtiv trei luni și jumătate. O dovadă a pasiunii pentru acest sport. Mesajul transmis se dorește a fi acela de a încuraja orădenii să se bucure de tot ce înseamnă sportul cu mingea la coș. Dincolo de meciurile CSM-ului, baschetul se dorește a fi o formă de auto dezvoltare, de comunicare și mai ales de voie bună. El poate fi găsit și practicat sub orice formă, atât în aer liber, cât și în sală, atât ca formă de divertisment, cât și pentru a ridica nivelul de adrenalină la cote nebănuite.

Orădenii au avut și continuă să aibă posibilitatea de a juca baschet pe cel mai modern teren în aer liber din România. Acesta este amplasat în Parcul Brătianu, fiind dotat cu sistem de iluminat (nocturnă) pentru a permite practicarea baschetului inclusiv pe timp de noapte. Accesul la acest teren este liber pentru publicul larg.

Se impune, pe această cale, să mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor pentru ajutorul și eforturile depuse în organizarea acestor evenimente.

Foto: Visit Oradea

Comentarii

comments