Oaspete de seamă la primul meci al anului 2017: Rade Markovic va fi prezent la jocul cu Le Mans Sarthe

Oaspete de seamă la primul meci al anului 2017: Rade Markovic va fi prezent la jocul cu Le Mans Sarthe

Primul meci al anului 2017 vine cu o vizită de marcă pentru clubul nostru și sperăm pentru publicul orădean. Invitat din partea conducerii CSM Oradea, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția avută în perioada 2013/16 în uniforma roș-albastră, Radovan Markovic va participa la jocul cu Le Mans Sarthe, contând pentru etapa a 11-a din sezonul regulat al Basketball Champions League.

Născut pe 11 martie 1982, Markovic este jucătorul cu cele mai multe coșuri de trei puncte marcate din istoria clubului. În 110 meciuri oficiale, Rade a înscris 252 aruncări din spatele semicercului pentru un procentaj de 45% la acest procedeu.

Markovic a jucat 101 meciuri în baschetul românesc (88 în Liga Națională, 13 în Cupa României) și 9 în FIBA EuroChallenge. De asemenea, a avut 229/248 pentru un procentaj de 92% la aruncările libere. El a înscris 1.122 puncte în LNBM și 114 în Cupa României, având peste 2.400 minute de joc.

În cele trei sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Radovan Markovic a câștigat titlul național, având o altă finală de Liga Națională și două de Cupa României.

Dincolo ce cifre, statistici, performanțe, respectiv eticheta de shooter, Rade a devenit un jucător extrem de apreciat, atât de public, cât și de către staff-ul tehnic și managementul clubului, pentru seriozitate, profesionalism și pasiune, aspecte ale activității pe care le-a etalat în fiecare zi a colaborării sale cu CSM CSU Oradea. De asemenea, a fost unul dintre cei mai vocali jucători din istoria clubului, impunând respect atât în vestiar, cât și pe parchet, fiind apreciat inclusiv de adversari, fie că vorbim despe jucători, antrenori sau suporteri.

Rade Markovic va fi prezent la meciul de miercuri (04.01), ora 19:30, cu deținătoarea Cupei Franței, prilej pentru suporteri de a reîntâlni o legendă a CSM Oradea, un baschetbalist care prin muncă a pus din plin umărul la clădirea istoriei sportului cu mingea la coș din Oradea.

Comentarii

comments

Attachment

rade