Oaspeți de seamă – Antrenor venit din Euroligă și jucător cu un talent imens

Oaspeți de seamă – Antrenor venit din Euroligă și jucător cu un talent imens

SCM Universitatea Craiova este următorul adversar pentru CSM CSU Oradea în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Cele două grupări se intersectează sâmbătă (11.11), cu începere de la ora 20:45, pe parchetul Arenei Antonio Alexe din Oradea, într-un meci contând pentru etapa a 6-a.

Formația olteană a alcătuit un lot extrem de competitiv în acest sezon competițional. În plus, banca tehnică a fost încredințată unui tehnician ce provine de la un nivel superior. Acesta este israelian și se numește Rami Hadar.

Fost antrenor al echipei Maccabi Tel-Aviv, Hadar este un nume cu totul aparte în baschetul românesc. El a condus celebrul club israelian chiar pe parcursul sezonului 2016/17 și a obținut patru victorii, incluzând o serie de trei succese consecutive, din totalul de nouă partide în care a ghidat echipa amintită la nivel de Euroligă.

Hadar a început sezonul 2016/17 în calitate de asistent pentru Erez Edelstein și a preluat funcția de principal la scurt timp, după ce principalul a fost demis. Hadar a fost principal în perioada 22 octombrie – 16 decembrie 2016, perioadă în care Maccabi Tel-Aviv a câștigat meciurile cu Zalgiris Kaunas, Fenerbahce Istanbul, Unics Kazan și Olympiacos Pireu. Adică a învins finalistele ultimei ediții a Euroligii.

În vârstă de 51 ani, Rami Hadar are o foarte bogată experiență ca antrenor, dar se află la primul angajament în România. De fapt este primul său contract la o altă echipă din afara Israelului. De-a lungul carierei, Hadar a antrenat următoarele echipe: Hapoel Holon, Hapoel Migdal HaEmeq, Beitar Binyamina, Hapoel Givatayim, Maccabi Ashdod, Maccabi Be’er Ya’akov, Maccabi Hod HaSharon, Maccabi Haifa, respectiv Hapoel Afula.

Alături de Maccabi Haifa, Hadar a câștigat campionatul din Israel, după o finală câștigată în compania lui Maccabi Tel-Aviv. Performanță realizată în anul 2013.

Totodată, pe lângă antrenorul israelian, iubitorii de baschet din Oradea or avea oportunitatea să-l vadă în joc pe sârbul Nemanja Aleksandrov. În vârstă de 30 ani, sportivul înalt de 2.11 metri evoluează la pozițiile 4-5. El dispune de un IQ baschetbalistic remarcabil, dublat de o formare și educație specifică baschetului de excepție. De-a lungul carierei, Aleksandrov a evoluat inclusiv la poziția 3, adică la perimetru.

Cariera lui Nemanja Aleksandrov cuprinde patru sezoane în primul eșalon german, patru în Liga Adriatică, respectiv experiențe de mai scurtă durată în Italia, Spania și Turcia. El a fost component al echipei naționale a Serbiei, alături de care a participat la EuroBasket 2007. Un talent extraordinar, Aleksandrov a fost campion european U16 masculin în anul 2003, tot atunci când a fost recompensat cu trofeul destinat celui mai bun tânăr sportiv (indiferent de disciplină) din Serbia. De altfel, ulterior acestei performanțe, un singur alt jucător de baschet a mai primit acest trofeu (Milan Macvan în anul 2007).

Totodată, la meciul de sâmbătă (11.11), pe parchetul Arenei Antonio Alexe se va afla unul dintre jucătorii străinii cu cele mai multe puncte marcate în ultimii ani în sportul cu mingea la coș din România. Numele lui este Goran Martinic, autor a 2.661 puncte marcate în 187 meciuri disputate.

Comentarii

comments

Attachment