Oaspeți de seamă – Nenad Trajković

Oaspeți de seamă – Nenad Trajković

CSM CSU Oradea a primit vizita lui KK Igokea Aleksandrovac în cadrul unor jocuri de verificare premergătoare startului oficial al sezonului competițional 2018/19. Gruparea bosniacă se înscrie în lista echipelor provenite din spațiul ex-iugoslav și care de-a lungul ultimilor ani au venit în presezon la Oradea pentru meciuri de verificare la Arena Antonio Alexe.

Deținătoare a Cupei Bosniei, Igokea este antrenată de Nenad Trajković. Acesta are 57 ani și se află la cârma grupării amintite din această vară. El revine în lumea antrenoratului după o pauză de aproximativ trei ani.

Născut le Belgrad, sub numele de Naser Trajkovic, acesta și-a schimbat numele în Nenad. A început să antreneze de la vârsta de 26 ani, fiind colaborator al câtorva dintre cei mai cunoscuți antrenori din baschetul ex-iugoslav. Trajkovic a activat ca asistent la Partizan Belgrad între 1987 și 1995 (cu o întrerupere în sezonul 1989/90), perioadă în care principali la această grupare au fost Duško Vujošević, Željko Obradović, Željko Lukajić, Borislav Džaković și Ranko Žeravica.

Trajkovic a fost antrenor principal la Borac Cacak în sezonul 1989/90. Ulterior, după 1995, a fost principal la Sloga Kraljevo și Partizan Belgrad. De asemenea, a fost antrenorul echipelor naționale U18 și U20 ale Iugoslaviei în 1998, respectiv 2000.

Tehnicianul amintit a preluat apoi echipa națională a Iranului, iar la nivel de club a antrenat pe Banjaluka, în Bosnia-Herțegovina. În anul 2005 a devenit colaborator al lui Cleveland Cavaliers. Principala lui sarcină a fost de a urmări anumiți jucători, de a-i analiza și prezenta conducerii tehnice a amintitei grupări din NBA. El a avut și alte sarcini în cadrul echipei din Ohio, colaborarea întinzându-se pe parcursul a patru ani.

Ulterior, Nenad Trajkovic a colaborat cu alți antrenori de renume. El a fost asistent la Real Madrid, Dynamo Moscova, Lottomatica Roma, respectiv Phoenix Suns. De asemenea, a activat ca antrenor principal la Krka Novo Mesto în Slovenia, respectiv Verviers Pepinster (Belgia). În plus, a fost antrenor principal al echipei naționale a Letoniei, respectiv asistent al Bosniei-Herțegovina, cu care a luat startul la EuroBasket 2015.

Trajkovic a revenit în lumea baschetului după o absență de aproape trei ani. El nu a lucrat cu nicio echipă după EuroBasket 2015, fiind numit antrenor principal în luna iulie a acestui an de către Igokea.

Palmaresul lui Nenad Trajkovic cuprinde:

Ca principal – Cupa Iugoslaviei (2000, cu Partizan Belgrad), SuperCupa Sloveniei (2012, cu Krka Novo Mesto).
Ca asistent – Campionatul Iugoslaviei (1995, cu Partizan Belgrad), Cupa Iugoslaviei (1994 și 1995, cu Partizan Belgrad).

Vă invităm să lecturați un material în care sunt amintiți cei mai cunoscuți antrenori din baschet care au fost prezenți la Arena Antonio Alexe din postura de oaspeți, fie în jocuri de pregătire, fie în partide cu caracter oficial.

 

Legende ale antrenoratului care au fost în Arena Antonio Alexe, din postură de adversari ai CSM Oradea

Comentarii

comments

Attachment