Oradea Junior Trophy 2018 s-a încheiat. Sportivii CSM Oradea au fost la înălțime!

Oradea Junior Trophy 2018 s-a încheiat. Sportivii CSM Oradea au fost la înălțime!

Mai mulți sportivi legitimați la CSM Oradea au reușit rezultate impresionante la Oradea Junior Trophy 2018. Competiția ajunsă la cea de-a 2-a ediție, organizată la baza sportivă Arena Antonio Alexe (terenuri de tenis) de CSM Oradea, sub egida FR Tenis, făcând parte din calendarul Tennis Europe, s-a desfășurat în perioada 25 august – 1 septembrie anul curent.

Între laureați se evidențiază Floriana Popovici – învingătoare la simplu și dublu feminin, Zoltan Christian Teszari – învingător la dublu masculin, dar și Patricia Georgiana Goina – finalistă la dublu feminin, în pofida faptului că este cu un an mai mică decât limita de vârstă de la acest eveniment. Cei trei sunt legitimați la CSM Oradea. De altfel, singura finală fără un reprezentant al clubului gazdă a fost cea masculină de simplu.

Floriana Popovici s-a impus în întrecerea feminină de simplu. Ea a depășit-o pe Iulia Andreea Ionescu (cap de serie numărul 3), cu scorul de 2-1 la seturi: 3-6, 7-5, 6-2. Cotată cu prima șansă la câștigarea competiției, sportiva de la CSM Oradea a reușit să revină în finală după ce a pierdut primul set, câștigând la mare luptă setul al 2-lea, forțând astfel intrarea în decisiv.

Andrei Voican a triumfat în competiția de masculin simplu. Cap de serie numărul 2, Andrei l-a învins pe Mihai Alexandru Coman, principal cap de serie, în două seturi: 7-5, 6-4. Cei doi protagoniști ai finalei au repurtat victorii categorice (6/0, 6/0, respectiv 6/2, 6/0) în penultimul act.

Finala masculină de dublu a fost deosebit de echilibrată și spectaculoasă. Aceasta a fost adjudecată de Christian Zoltan Teszari și Andrei Voican (capi de serie numărul 2) în urma confruntării cu Mihai Alexandru Voman și David Manu (1). Meciul s-a încheia cu 2-1 la seturi, decisivul încheindu-se cu 12-10. Primul set a fost adjudecat de învingători cu 6-1, pentru ca cel de-al 2-lea să se încheie cu 5-7.

Întrecerea de dublu feminin s-a încheiat cu victoria principalelor favorite. Tandemul Iulia Andreea Ionescu – Floriana Popovici a dispus de Patricia Georgiana Goina – Anastasia Safta cu scorul de 2-0 la seturi (6/1, 7/5). Așadar, s-a consemnat un duel într-o două sportive ale CSM Oradea.

Oradea Junior Trophy a avut, așadar, patru competiții: simplu masculin și feminin, respectiv dublu masculin și feminin. Tabloul principal a cuprins câte 32 sportivi la simplu masculin și feminin. Tot atâția, dar împărțiți în câte 16 cupluri fiecare, au luat startul la întrecerile de dublu. În plus, au participat o serie de sportivi în calificările probelor de simplu. Au participat sportivi din Slovacia, Israel, Italia, Serbia, Austria, Australia, Polonia, Ucraina, SUA, Rusia respectiv Muntenegru.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment